Най-красивите породи котки

РЕКЛАМА

Най-красивите породи котки за всеки човек, който обича котките, разбира се са неговите собствени домашни любимци. За него те винаги ще бъдат най-красивите, умни, прекрасни и очарователни животни в света. Но има начин, който помага да се оцени обективно красотата на пухкавите ни домашни люимци – и това е златното сечение. За да се определи красотата на всяка порода котки, се измерва разстоянието между очите, ушите и другите части на лицето и се проверява за правилните пропорции. Три породи котки заеха едновременно първото място.

Кои са най-красивите породи котки?

Кои са най-красивите породи котки, можете да видите в следващите снимки. От Чушка, ви пожелаваме приятно гледане!

РЕКЛАМА

Започваме от номер 19. Имайте напредвид, че в тази класация няколко породи котки могат да заемат едно и също място. Тъй-като пропорциите им се оказват еднакви или много близки.

Рагдол

РЕКЛАМА
Най-красивите породи котки - Рагдол

Породата котки Рагдол е голяма, мощна и внушителна с отличителни белези. Котката обаче е изключително спокойна и улегнала, създавайки впечатлението за отпусната парцалена кукла. 


Оцикет

РЕКЛАМА
Порода котки - Оцикет

Оцикета е изцяло домашна порода котки, която прилича на дива котка, но няма скорошна дива ДНК в своя генофонд. Породата е необичайна с това, че има шарка на петна като дива котка, но има темперамент на домашно животно. Наречена е така, заради приликата си с оцелота. 


Корат

Корат - порода котки

Корат е порода късокосместа домашна котка произлизаща от Тайланд. Носи името на едноименното тайландско плато Корат.


Американска късокосместа котка

Американска късокосместа котка

Американска късокосместа е порода домашна котка, за която се смята, че произлиза от европейски котки, донесени в Северна Америка от ранни заселници, за да предпазят ценния товар от мишки и плъхове. Според Асоциацията на любителите на котки това е осмата най-популярна родословна котка в света за 2020 г.


Пикси боб

Порода котки - Пикси боб

Пикси боб е порода домашна котка, за която се твърди, че е произлязла от срещащите се в дивата природа Червени рисове


Бирманска котка, известна и като Свещена бирманска котка

Бирманска котка, известна и като Свещена бирманска котка

Свещената бирманска котка е порода домашна дългокосместа котка с остри цветни точки, която се отличава с копринена козина, тъмносини очи и контрастиращи бели „ръкавици“ на всяка лапа. 


Американска грубокосместа котка

www.heikkisiltala.com

Американската грубокосместа котка е порода домашна котка, произхождаща от северната част на щата Ню Йорк, която се характеризира с жилавата си козина и набръчкани мустаци, причинени от генетична мутация.


Американски бобтейл

Американският бобтейл е необичайна порода домашна котка, селектирана в края на 60-те години на миналия век. Тя има забележителна къса „наклонена“ опашка, дълга по-малко от половината от дължината на нормалната котешка опашка.


Ангорска котка

Най-красивите породи котки - Ангорска котка

Ангорската котка, известна още и като Турска Ангорска котка  е една от най – древните естествени породи котки, произхождащи от централен Анадол. Породата е документирана още през 17 век.


Египетска мау

Египетска мау - порода котки

Египетската мау е порода късокосместа домашна котка, произхождаща от обитаващите Египет улични породи, запазили естествения за дивите представители на семейство Котки петнист външен вид.


Мейн Кун

Мейн Кун - порода дългокосмести котки.

Мейн Кун, позната също като американска дългокосместа, е най-голямата порода домашни котки, сред първите породи котки в САЩ и цяла Северна Америка и по-специално щата Мейн, откъдето идва името ѝ. 


Сиамска котка

Най-красивите породи котки - Сиамска котка

Сиамската котка е една от първите точно разпознати породи ориенталски котки. Точният произход на породата е неизвестен, но се смята, че произхожда от югоизточна Азия, както и че е потомък на свещени котки в храмовете в Сиам.


Селкърк Рекс

Селкърк Рекс - порода котки

Селкърк Рекс е порода котки, която се отличава със своята къдрава козина. 


Американски кърл

Американски кърл

Американският кърл е порода котки, характеризираща се с необичайните си уши, които се извиват назад от лицето към центъра на задната част на черепа. Породата произхожда от Лейкууд, Калифорния, в резултат на спонтанна мутация.


Сибирска котка

Сибирска котка

Сибирската котка е порода среднодългокосместа домашна котка, произхождаща от Сибир, Русия. По всяка вероятност произлиза от кръстоска между европейски породи котки и диви котки в сибирските гори. Породата се е появила по естествен път и се отличава с доброто си здраве и приспособим характер.


Рагамъфин

Рагамъфин - порода котки

Рагамъфин са приятелски настроени котки с гъста козина.


Най-красивите породи котки

Ето и трите най-красиви породи котки според златното сечение.

Манкс

Най-красивите породи котки - Манкс

Манкс е порода домашна котка, произхождаща от остров Ман, с мутация, която скъсява опашката. Много котки Манкс имат малка опашката, но някои от тях са и напълно безопашати, което е най-отличителната характеристика на породата, заедно с удължените задни крака и закръглената глава.


Руска синя котка

Най-красивите породи котки - Руска синя котка

Руската синя котка е късокосместа порода домашна котка, произхождаща от Русия, близо до град Архангелск. В Англия, където е призната, е донесена около 1860 г. от архангелски моряци. Тогава най-често се е използвало името чужда синя котка или руски шартрьо, като името „руска синя котка“ е измислено по-късно. 


Норвежка горска котка

Най-красивите породи котки - Норвежка горска котка

Норвежката горска котка е порода полудългокосместа котка, произхождаща от опитомените диви котки обитавали норвежките гори.


Драматични котки, които трябва да получат Оскар


Детски пазар

📣Сайт за безплатни обяви за нови и използвани детски стоки!

Трябва да се прочете

Детски пазар

📣Сайт за безплатни обяви за нови и използвани детски стоки!

Подобни