Големи породи кучета, които са истински Херкулеси

РЕКЛАМА

Големите кучета са в състояние да дадат много любов. Какво тогава да кажем за гигантските кучета, които са очевидно по-големи от средния лабрадор или хъски? Вярвате или не, тези домашни любимци са свързани с обич и нежност, което е достатъчно, за да смекчи сърцата на повечето жители на планетата (разбира се, първо трябва да се сприятелите с тях).

Каним ви да се запознаете с едни от най-големите породи кучета в света, за да разберете кой е подходящ, за да добавите обич към живота ви, ако внезапно решите да имате четириног приятел.

РЕКЛАМА

Шотландска еленова хрътка (35-50 килограма)

Породи кучета

Шотландската еленова хрътка е била използвана изключително за лов. Днес домашните любимци се отглеждат като компаньони. Въпреки високия си растеж, еленовите хрътки имат доста скромно тегло поради слабата си физика.

РЕКЛАМА

Кувас (40-52 килограма)

Кувас

Кувас е древна унгарска порода кучета, използвани за охрана на овце. Доста своенравно куче, може да не прояви интерес към игри и тренировки. Обича да наблюдава света около себе си отстрани. Има нужда от стопанин с опит в отглеждането на кучета пазачи.

РЕКЛАМА

Санбернар (38-55 килограма)

Породи кучета

Санбернарите са привързани и мили кучета, които обичат децата. Родното място на породата са швейцарските Алпи. Още през единадесети век тези животни са били отглеждани в църквата Св. Бернар, поради което са получили това име.


Комондор (40-60 килограма)

Комондор

Комондорът има необичайна козина, поради което често се нарича „куче с дредове“. Това е отлично куче пазач със силни защитни качества. Комондорът е потомък на кучета, които пристигат с номадските народи на Унгария и им помагат, като пазят домовете и добитъка им.


Ирландски вълкодав (50-55 килограма)

Породи кучета

Елегантното и красиво куче се отличава със спокоен и любезен характер. Първото споменаване на това куче е намерено от един от римските консули през 391 г. Тук можете да научите още неща за Ирландският вълкодав.


Нюфаундленд (54-68 килограма)

Нюфаундленд

Нюфаундлендът е голяма порода, която обича да общува с хора и други животни. Първоначално използвано в Канада като работно куче. С течение на времето обаче хората разбрали, че тя е по-подходяща за ролята на домашен любимец, тъй като има изключително привързан и приятелски характер. Въпреки това нюфаундлендът си остава куче, способно да издържи на сериозни физически натоварвания. На лапите на кучето има мембрани, които му позволяват да плува перфектно.


Леонбергер (41-77 килограма)

Породи кучета

Изненадващо елегантното куче се появява през 1846 г. в Германия. Породата е кръстена на града, в който е отгледана. Неговият създател кръстосва ландсирите със санбернарите, а след това добавя кръвта на голямо пиренейско куче към резултата. Благодарение на това светът получи порода кучета, която прилича на рошав, смел лъв.


Неаполитански мастиф (50-70 килограма)

Неаполитански мастиф

Неаполитанският мастиф е мощно куче, което е участвало в битките на арените на Древен Рим.


Кавказка овчарка (50-70 килограма)

Породи кучета

Ако имате нужда от надежден пазач и лична охрана, то кавказката овчарка е домашният любимец, от който се нуждаете. Този тип кучета се характеризират с абсолютно безстрашие. Смята се за една от най-старите породи, която произхожда от овчарски кучета.


Средноазиатска овчарка (40-80 килограма)

Средноазиатска овчарка

Средноазиатската овчарка или алабай е една от малкото породи, които не са продукт на селекция, а са се формирали самостоятелно. Родината на кучето е Централна Азия. Според изследователите възрастта на породата е на повече от 4000 години.


Немски дог (63-79 килограма)

Договете са кучета, които са истински шампиони по височина и тегло. Растежът на домашен любимец често достига 84-90 сантиметра със средно тегло 70 килограма. Собствениците трябва да помнят, че договете никога не осъзнават големия си размер, така че по време на игра лесно могат да съборят човек на земята. Не считайте този жест за агресия. Договете са изключително възпитани и добродушни кучета.


Тоса ину (40-90 килограма)

Тоса ину

Тоса ину или японски мастиф е лоялно и много интелигентно куче, отгледано в края на 19 век в японската провинция Тоса за боеве с кучета. Днес то е надежден приятел и пазач, имащ доста упорит характер. Ето защо собственикът трябва да обърне нужното внимание на отглеждането на кучето.


Тибетски мастиф (48-82 килограма)

Породи кучета

Тибетският мастиф е легендарно куче с невероятен ум и отлични охранителни качества. Преди това куче предано е служило на тибетски монаси и номади. Първите сведения за представителите на тази порода се появяват в началото на древността. Дори Аристотел се е възхищавал на техните качества.


Испански мастиф (50-85 килограма)

Испански мастиф

Трудно е да се намери по-интелигентно и ефективно куче от испанския мастиф. Кучето е отгледано от древни породи овчари и пазачи, което му позволява да придобие отлични качества за сигурност и издръжливост.


Бурбул (60-90 килограма)

Породи кучета

Бурбулът е роден атлет и пазач, който е отгледан специално за защита на човешката собственост под формата на добитък и земя. През двадесети век породата е била на ръба на изчезване. Въпреки това група ентусиасти успяли да възстановят популацията на Бурбула.


Английски мастиф (60-115 килограма)

Английски мастиф

Английският мастиф е стара английска порода кучета, характеризираща се с масивност и атлетично телосложение. Смятан за един от най-големите в света. Въпреки страшният си външен вид, мастифите имат много приятелски настроен и нежен характер. Теглото на добрите гиганти може да достигне 100 килограма. Особено големи индивиди са в състояние да счупят рекорда и да достигнат 130 килограма.


Детски пазар

📣Сайт за безплатни обяви за нови и използвани детски стоки!

Трябва да се прочете

Детски пазар

📣Сайт за безплатни обяви за нови и използвани детски стоки!

Подобни