12 Гигантски същества, които ще ви накарат да настръхнете

РЕКЛАМА

Обръщаме се към тези, които страдат от мегалофобия, тоест страхуват се от всичко, което надвишава обичайния размер. Не се тревожете, когато видите снимки на същества, чиито размери са просто невероятни. Повечето хора също не искат да срещнат паяк, по-голям от човешка длан, или медуза, чиито пипала достигат 30 метра. Гигантското цвете, чиято миризма наподобява миризма на гнило месо, също не носи удоволствие на хората…

От Чушка за вас сме подготвили няколко кадри на гигантски същества, които със сигурност ще ви накарат да настръхнете. Безстрашно гледане!

РЕКЛАМА

Кожеста костенурка.

Кожеста костенурка.

Костенурките са наистина странни животни. Меките им части излизат от възлестата черупка. Има вид костенурка, наречена „кожеста“, чийто размер е наистина изключителен. Някои индивиди достигат дължина над 2,5 метра, а максималното регистрирано тегло е 700 кг! Но дължината на новородената костенурка е само 5 сантиметра.

РЕКЛАМА

Щраус

Щраус

Това е най-голямата птица, която не може да лети. Тя може да тича със скорост от 80 км/ч, а ако е в опасност, и със 100 км/ч. Размахът на крилата на щрауса може да достигне 2 метра, а височината му рядко е по-ниска от 2,5 метра.

РЕКЛАМА

Соленоводен крокодил

Соленоводен крокодил

Соленоводните крокодили са най-големите влечуги на земята. Имат най-мощните челюсти. Дължината им достига 7 метра, а теглото – повече от 100 кг.


Зелена анаконда

Зелена анаконда

В местообитанията на тези животни има легенди, според които дължината им достига десетки метри и те могат да погълнат човек за няколко секунди. Те живеят в реките, под повърхността на водата. Това може да е само легенда, ако не беше свидетелството, според което гигантските анаконди наистина съществуват. Те растат през целия си живот и могат да достигнат дължина от 15-20 метра.


Голяма африканска дропла

Голяма африканска дропла

Не се надявайте, че тази птица няма да ви изплаши като огромен паяк. Възрастен може да тежи до 20 кг, а височината до шията може да достигне един метър. Не е лошо за птица!


Гигантско морско водорасло макроцистис с крушовидна форма

Гигантско морско водорасло макроцистис с крушовидна форма

Водораслите имат важна биологична функция. Те са разнообразни, като дължината на някои видове достига до 50 метра. Те могат да растат до половин метър дневно.


Синият кит

Синият кит

Това е не само най-големият бозайник, но и най-голямото животно, съществувало някога на Земята. Средната му дължина е 33 метра, а теглото му е 180 тона.


Лунна риба

Лунна риба

Тази риба наподобява пълната луна. Това е една от най-големите известни костни риби. Размерът и може да достигне 4 метра.


Бръмбар Херкулес

Бръмбар Херкулес

Това е един от най-големите бръмбари в света. Дължината му е 18 см (мъжките), а теглото му е 110 г. Учените са шокирани от физическата му сила. Само си помислете: той е в състояние да премести предмет, чието тегло е 850 пъти по-голямо от неговото!


Паяк птицеяд(вид Тарантула)

Паяк птицеяд

Паякът птицеяд е един от най-големите и тежки паяци в света. Размерът на женската може да достигне 30 см. Въпреки че е отровен, той не е опасен за хората: ухапването му може да се сравни с ужилване от оса.


Рафлезия

Рафлезия

Не мислете, че ще намерите нещо приятно в най-голямото цвете в света. Рафлезията е паразитно растение, тоест живее за сметка на други растения. Диаметърът на това цвете надвишава 1 метър и може да тежи 1 кг. Но най-отвратителното в това цвете е, че миризмата му наподобява гниещо месо.


Космата цианоа

космата цианоа

Тази медуза може да достигне, заедно с пипалата, дължина до 30 метра. Поради това е включена в списъка на най-големите безгръбначни в света.

Детски пазар

📣Сайт за безплатни обяви за нови и използвани детски стоки!

Трябва да се прочете

Детски пазар

📣Сайт за безплатни обяви за нови и използвани детски стоки!

Подобни