Животни, за които малко хора знаят, че съществуват

РЕКЛАМА

Природата е създала много интересни неща. Някои от тях, дори не си представяхме, че съществуват, преди да разберем за тях. Днес ще говорим за животни, които е много вероятно да виждате за първи път.

Днес, от Чушка, сме подготвили една колекция от невероятни снимки на неизвестни животни, за които малко хора знаят, че съществуват. Приятно гледане!

РЕКЛАМА

Китоглав

Неизвестни животни: Китоглав

Тези необичайни птици с огромни клюнове живеят в страните от Централна Африка. Размахът на крилата им понякога достига над 2,5 метра.

РЕКЛАМА
Китоглав

Тези африкански птици се хранят най-често с риба и жаби, по-рядко със змии и костенурки. Тежат средно по 5-6 кг.


Раиран настръхнал таралеж

РЕКЛАМА
Неизвестни животни: Раиран настръхнал таралеж

Външният вид на таралеж от този вид е интересен – муцуната му е удължена, а тялото му е покрито с бодли, остри като ножове.

Раиран настръхнал таралеж

Това прекрасно създание живее в Мадагаскар. За да се предпазят от хищници, те се хвърлят с бодлите си право в лицето на враговете си. За да общуват помежду си, таралежите се търкат един в друг и издават странни звуци.


Мравка панда

Неизвестни животни: Мравка панда

Въпреки странното си име, това насекомо не е нито панда, нито мравка. Всъщност това е оса и живее в Чили и Южна Америка.

Мравка панда

Осите от този вид не изграждат собствени гнезда, а използват жилищата на други оси и насекоми. А, когато потомството им се роди, изяжда яйцата на тези насекоми, които са ги „приютили“.


Бодлива усойница

Неизвестни животни: Бодлива усойница

Тази усойница е уникална – люспите й приличат на четина. Може да нарасне до 90 см дължина.

Бодлива усойница

Тази усойница живее по върховете на храстите и се държи за клоните със силната си опашка, докато ловува. Можете да я срещнете в Уганда, Конго и Кения.


Мадагаскарски прилеп

Неизвестни животни: Мадагаскарски прилеп

Този бозайник е брат на полумаймуните. Масата му е около 3 кг, а тялото е дълго до 44 см. В същото време има много дълга опашка – до 60 см.

Мадагаскарски прилеп

Мадагаскарският прилеп е много необичайно създание. Набавя храната си по необичаен начин – прави дупка в кората на дървото и изважда оттам буболечки и ларви с пръст. Живее в Мадагаскар.


Нарвал

Неизвестни животни: Нарвал

Удивително животно с рог, което през Средновековието често се е продавало като рог на еднорог. Но всъщност това е един от зъбите, който се развива в бивник и може да нарасне до 3 метра.

Нарвал

Този бивник на нарвалите е много мощен и издръжлив, въпреки че може да се огъва до 30 см.


Гълъбова опашка

Неизвестни животни: Гълъбова опашка

Гълъбовата опашка е пеперуда с дебело мускулесто тяло, тесни и дълги крила и много силни гръдни мускули.

Гълъбова опашка

Пеперудите от този вид могат да развият висока скорост – до 54 км / ч. Тези пеперуди летят много бързо и са почти незабележими за човешкото око. Те се хранят с цветен прашец, спускайки дългия си хобот вътре в цветята.


Броненосец

Броненосец

Розовият приказен броненосец е животно, което се храни с различни насекоми и достига до 11 см дължина.

Броненосец

Той прекарва по-голямата част от живота си под земята в търсене на храна.


Рак Йети

Неизвестни животни: Рак Йети

Това същество принадлежи към ракообразните и е открито от науката само преди няколко години. Ракът е покрит с четина, което го прави космат.

Рак Йети

Този рак живее на дълбочина от 2000 метра в Тихия океан. Дължината на тялото му е около 12-15 см.


Комондор

Неизвестни животни: Комондор

Комондорът е интересно куче пазач, което което произхожда от Унгария. Главата и муцуната му са покрити с косми, което прави кучето да изглежда малко като парцал за под.

Комондор

Според учените комондорът е създаден чрез кръстосване на вълк и овчарско куче. Мъжките растат до 80 см, а козината им расте през целия им живот.


Неизвестни животни: Гол копач

Неизвестни животни: Гол копач

Този удивителен ровещ се гризач няма козина. Живее в топли места – полупустини, савани. Най-често се среща в Сомалия и Кения. Дължината на тялото на копача е 10 см.

Гол копач

Голият къртичи плъх живее на групи до 80 животни. За да се движи през подземни тунели, той използва ултрачувствителните си мустаци. Колония копачи може да прокопае тунел с дължина до 5 км.


Неизвестни животни: Гърбава Cifornia clavate

Неизвестни животни: Гърбава Cifornia clavate

Удивително странен вид дървесна муха, която наистина иска да бъде мравка.

Гърбава Cifornia clavate

Когато е нападната от хищник, тази дървесна муха използва тази част от тялото и, която прилича на мравка. Когато бъде нападната, тя я напуска и бяга.


Неизвестни животни: Морско конче събирач на парцали

Неизвестни животни: Морско конче събирач на парцали

Обикновено живее на коралови рифове във водите на Индийския океан. Дължината на тялото достига 35 см, като цялото е покрито с камуфлажни процеси, които приличат на водорасли.

Морско конче събирач на парцали

Храни се с водорасли и планктон. Плува много бързо – със скорост до 150 км в час.


Неизвестни животни: Аксолотъл

Неизвестни животни: Аксолотъл

Аксолотъл се нарича земноводно, което е уникално не само по външния си вид, но и по начина си на живот. В превод, името на това създание означава „водна играчка“. Външният му вид потвърждава това.

Аксолотъл

Характеристика на начина на живот на аксолотите е, че те се размножават бързо. Преди да станат възрастни, те вече са способни да се размножават.


Звездоноса къртица

Неизвестни животни: Звездоноса къртица

Морска звезда или звездонос е животно от семейството на къртиците. Живее в Северна Америка. Има една отличителна черта – 22 израстъка на муцуната във формата на звезда. Те осигуряват на морската звезда отлично обоняние.

Звездоноса къртица

Още интересни неща за животните: Интересни факти от живота на животните


Детски пазар

📣Сайт за безплатни обяви за нови и използвани детски стоки!

Трябва да се прочете

Детски пазар

📣Сайт за безплатни обяви за нови и използвани детски стоки!

Подобни