10 Животни и птици, които остават верни един на друг през целия си живот

РЕКЛАМА

Да бъдеш верен на избраника си през целия живот не е присъщо само за хората. В животинския свят има много примери за моногамия, когато една двойка е неразделна. Заедно те се грижат за потомството, преживяват топлината и студа. Нека видим някои от тях.

От Чушка ви пожелаваме приятно гледане и един хубав и изпълнен с любов ден!

РЕКЛАМА

Лебеди

лебеди

Може би това е най-яркият пример за създаване на двойка за цял живот в света на птиците. Те отглеждат и се грижат за малките си заедно в продължение на две години. Лебедите могат да сменят партньорите си само ако един от тях умре. Но има и по-тъжен край на такава любов: останалият партньор скоро умира от тъга и копнеж. Тази особеност породи добре познатата поговорка за верността на лебеда, а красивите и грациозни птици са героите на приказки, легенди, песни.

Вълци

Вълци

Въпреки страшния и строг външен вид, когато са двойка, тези хищници са пример за вечна нежност и вярност. Те водят типичен семеен живот, когато мъжкият първо ухажва и флиртува с женската, след което заедно търсят място за размножаване. Грижата за потомството е работа на двамата родители и дори на цялото стадо. Двойката ще остане заедно толкова дълго, колкото природата им позволява. Или докато не се намеси човекът.

РЕКЛАМА

Пингвини

Пингвини

Мъжкият заявява своята любов и желание да създаде двойка с помощта на най-красивото камъче, което може да намери на брега. Ако подаръкът му бъде приет, тогава можете да оборудвате обща зона за инкубиране на яйца и разплодно потомство. Те също отглеждат пиленцата си заедно, замествайки се взаимно на този важен пост.

Папагали неразделки

Папагали неразделки

Името на тези птици говори всичко. Заедно те изграждат гнездата си, донасяйки отвсякъде всякакъв подходящ материал: стръкове трева, клонки, кора от дървета. Дори след като излюпените пиленца са пораснали малко и могат сами да си набавят храна, родителите продължават да се грижат за тях и да ги хранят. В същото време женската и мъжкият не пестят нежни чувства един към друг, плътно прилепнали към клонката.

РЕКЛАМА

Морски кончета

Морски кончета

Тези игловидни риби се отличават с факта, че мъжкият е отговорен за отглеждането на потомство в двойка. И женската му хвърля яйца по време на брачния танц, като се придържа към едната страна, после към другата. Това е разделението на труда.

Бухали

Бухали

Тези хищни птици са отличен модел за подражание по отношение на организирането на семейно гнездо. Първо мъжкият намира подходящо място, оборудва го и едва след това започва да търси женската, лети около хралупата и издава дрезгави звуци. Коя „госпожица“ ще отговори с крясък на тази покана, с тази ще направи семейство. Женската ще седне на яйцата, а партньорът трябва да й донесе храна. Пълна идилия!

Албатроси

Албатроси

По време на сезона на чифтосване най-големите от летящите птици не се отдалечават от местообитанието си, въпреки че биха могли. Отнема им няколко години да се ухажват и да създадат двойка, но след това не се разделят. Заедно те инкубират яйца, хранят излюпените пиленца, отглеждат ги и ги изпращат на първия им полет. Отнема почти година.

Китове

китове

Въпреки стадния инстинкт на тези най-големи животни на Земята, в по-голямата си част те са моногамни. Създадените двойки заедно преживяват бременност, която може да продължи до година и половина, след което заедно отплуват в топли води, за да родят потомство. Силно развит майчински инстинкт прави женската гръмотевична буря за всеки, който ще се доближи до единственото й малко. А за него тя е гарант за безопасност и източник на вкусно пълномаслено мляко поне за година.

Бобри

Бобри

Благодарение на добрата си козина, тези големи гризачи не се страхуват от студа и организират своите брачни игри под леда. Двойката е доминирана от женската, но има работа и за мъжкия. В крайна сметка е необходимо да се грижим не само за новото поколение, но и да се грижим за порасналите млади животни от минали години. Така те живеят като приятелско семейство в хижа на брега на язовир.

Птица носорог (Двурог калао)

Двурога калао

Красавиците от семейство Носороги демонстрират пример за жертвоготовност в името на потомството си. След като избере подходяща хралупа, женската калао се забива в нея за периода на инкубация на яйца и хранене на пилета. Мъжкият е отговорен за осигуряването на всичко необходимо. Първо, той носи строителни материали, за да затвори входа на гнездото. След това през тесен отвор служи за храна на кърмачка и майка. По-късно порциите се увеличават, тъй като растящите пилета се присъединяват към ядещите. Не е изненадващо, че докато женската и децата излязат от затвора, мъжкият изглежда много по-слаб. Но цялото семейство вече е заедно.

Мъдрата природа чрез тези и други моногамни двойки животни и птици ни учи на вярност и нежност, как да изграждаме взаимоотношения и да се грижим за потомството. Изкуството на любовта не е просто да седиш на клон. Необходимо е да работите за партньора си, като в замяна получавате същата порция внимание.

Детски пазар

📣Сайт за безплатни обяви за нови и използвани детски стоки!

Трябва да се прочете

Детски пазар

📣Сайт за безплатни обяви за нови и използвани детски стоки!

Подобни