Повечето от нас нямат представа как изглеждат познатите ни продукти, преди да попаднат на масата ни след процес на обработка и пакетиране. Става дума за храна, с която всички сме свикнали отдавна. Когато вземете тубичка горчица, чудите ли се как изобщо е отгледан този продукт? И наливайки ароматно кафе в чаша, знаете ли как са изглеждали тези зърна преди изпичане? Всъщност всичко е доста по – интересно, отколко изглежда на пръв поглед.
От Чушка ви пожелаваме един много спорен и изпълнен с приятни аромати ден!
Банани


Кашу


Кафе
Кафените зърна придобиват наситен кафяв цвят само след изсушаване и изпичане на готовата суровина. Преди това външният вид на кафените зърна почти не прилича на това, което виждаме в магазините.


Бадем
Бадемът, близък роднина на прасковата и кайсията, е роден в източната част на Северна Америка. По принцип изглежда като костилка от праскова ….




Шафран
Изискан и скъп, шафранът изглежда като красиво цвете. Но подправката се извлича от сърцевината на цвета на ръка и след това се суши.


Брюкселско зеле


Фъстъци


Канела
Канелата е кората на канеленото дърво, която се използва от хиляди години. Но виждали ли сте някога самото дърво? Впечатляващо!


Шоколад
Какаовите зърна растат на шоколадово дърво и след тяхното набиране започва дълъг и сложен процес на преработката им до краен продукт.


Сусам
Сусамът расте в тропиците и екваториалната зона.


Шам-фъстъци
Иран е родното място на шамфъстъка. Ванилия


Ванилия
Орхидея с ароматни плодове, чието родно място е Мексико. Само тук опрашването на това невероятно растение става естествено (от специални пчели), в други части на света ванилията трябва да се опрашва изкуствено.


Киви


Горчица
Преди да попаднат в буркан или туба, синапените семена претърпяват много промени и манипулации.

Черен пипер

