15 Снимки, които показват откъде идва нашата храна

РЕКЛАМА

Повечето от нас нямат представа как изглеждат познатите ни продукти, преди да попаднат на масата ни след процес на обработка и пакетиране. Става дума за храна, с която всички сме свикнали отдавна. Когато вземете тубичка горчица, чудите ли се как изобщо е отгледан този продукт? И наливайки ароматно кафе в чаша, знаете ли как са изглеждали тези зърна преди изпичане? Всъщност всичко е доста по – интересно, отколко изглежда на пръв поглед.

От Чушка ви пожелаваме един много спорен и изпълнен с приятни аромати ден!

РЕКЛАМА

Банани

Бананово дърво

Кашу

РЕКЛАМА
Кашу

Кафе

Кафените зърна придобиват наситен кафяв цвят само след изсушаване и изпичане на готовата суровина. Преди това външният вид на кафените зърна почти не прилича на това, което виждаме в магазините.

РЕКЛАМА
кафе растение

Бадем

Бадемът, близък роднина на прасковата и кайсията, е роден в източната част на Северна Америка. По принцип изглежда като костилка от праскова ….

Бадем
Бадем

Шафран

Изискан и скъп, шафранът изглежда като красиво цвете. Но подправката се извлича от сърцевината на цвета на ръка и след това се суши.

Шафран

Брюкселско зеле

Брюкселско зеле

Фъстъци

Фъстъци

Канела

Канелата е кората на канеленото дърво, която се използва от хиляди години. Но виждали ли сте някога самото дърво? Впечатляващо!

Канелено дърво.

Шоколад

Какаовите зърна растат на шоколадово дърво и след тяхното набиране започва дълъг и сложен процес на преработката им до краен продукт.

Шоколадово дърво с какаови зърна

Сусам

Сусамът расте в тропиците и екваториалната зона.

сусам

Шам-фъстъци

Иран е родното място на шамфъстъка. Ванилия

Шам-фъстъци

Ванилия

Орхидея с ароматни плодове, чието родно място е Мексико. Само тук опрашването на това невероятно растение става естествено (от специални пчели), в други части на света ванилията трябва да се опрашва изкуствено.

Ванилия

Киви

Киви

Горчица

Преди да попаднат в буркан или туба, синапените семена претърпяват много промени и манипулации.

Горчица

Черен пипер

Черен пипер

👧Детски пазар👦

☝️Сайт за безплатни обяви за детски стоки

Детски пазар

Трябва да се прочете

Детски пазар

📣Сайт за безплатни обяви за нови и използвани детски стоки!

Подобни