Топ 10 на приказните туристически дестинации в Европа

РЕКЛАМА

Европа е прекрасен континент със завладяваща история, в който могат да бъдат открити изключително добре запазени исторически места, така както са били преди векове. От Чушка сме подбрали една колекция от туристически дестинации в Европа, в които ще се почувствате като в приказка.

Със следващите кадри, от Чушка ви пожелаваме да един усмихнат и …приказен ден! Приятно гледане!

РЕКЛАМА

Еслинген, Германия

Еслинген, Германия

Един от многото фахверкови градове в югозападна Германия, Еслинген си осигурил позицията на основен търговски център, като построил два моста над река Некар,… което го направил пресечна точка за средновековните търговци. Повече от 200 сгради с дървена конструкция от 13-ти до 16-ти век се намират в Стария град на Еслинген, облицовайки живописните му канали и заобикаляйки пазарния площад.

Лука, Италия

Лука, Италия

Дом на някои от най-страхотните средновековни църкви в Тоскана, както и кули и безценни съкровища на изкуството, Лука е голяма атракция за туристите. Издълбаният и инкрустиран мрамор на Сан Микеле във фасадата на Форо спира дъха, както и произведенията на изкуството в катедралата, и е забавно да се изкачиш на извисяващата се кула Гуиниджи.

РЕКЛАМА

Щайн ам Рейн, Швейцария

Щайн ам Рейн, Швейцария

Комбинацията от добре поддържани фахверкови сгради и цветните фрески, изрисувани по фасадите им, прави главната улица на Щайн ам Рейн да изглежда почти като сцена за Хензел и Гретел.

Уинчестър, Англия

Уинчестър, Англия

Непокътнатият катедрален град Уинчестър е пълен с история. Той е бил столица на Англия от англосаксонски времена до 13 век и седалище на крал Алфред. Можете да видите гробницата му в катедралата Уинчестър от 11-ти век, където е коронясан Уилям Завоевателя.

РЕКЛАМА

Волтера, Италия

It’s hard to choose between Tuscany’s medieval hilltop towns, and most tourists plan to visit more than one.

But Volterra is not visited as often as San Gimignano and some of the others, so it’s a better place to savor local life and see its attractions.

Волтера е малък живописен град в пълният с история регион на Италия, Тоскана. Град Волтера има 3000-годишна история. Възможно е в него да се намерят свидетелства и следи от всяка историческа епоха, която придава една уникалност на този град на изкуството.

Боза, Сардиния

Боса, Сардиния

Районът е обитаван от праисторически времена. Вероятно е основан от финикийците, въпреки че малко се знае за първоначалното селище. При римляните е бил муниципиум. Боза се издига от редица пастелни къщи по брега на реката с палми, през плетеница от средновековни алеи до замъка Маласпина от 12-ти век високо горе.

Локронан, Франция

Локронан, Франция

Средновековният каменен град Локронан се намира между два полуострова в западния Финистер на Бретан, близо до някои от най-красивите атлантически плажове. Средновековни сгради се смесват с имения от 18-и век, а градът е сцена на традиционен бретонски поклоннически фестивал, известен като Grande Troménie pardon.

Лагуардия, Испания

Лагуардия, Испания

Издигайки се над Риоха, южно от Билбао, Laguardia се намира на върха на хълм, като неговите плътно опаковани каменни сгради са оградени от масивни каменни стени. По време на своето бурно средновековно минало, скалата под него е била издълбана в лабиринт от тунели за подслон и пътища за бягство, когато градът е бил атакуван.

Наджак, Франция

Наджак, Франция

Малък и отдалечен в региона Миди-Пиренеи в Южна Франция, Наджак минава по една улица на върха на дълъг скален хребет, който завършва в замък от 13-ти век.

Олесунд, Норвегия

Олесунд, Норвегия

Олесунд за много е най-красивият град в Норвегия. Разположен е върху седем острова и е построен изцяло в стил Ар Нуво, преливащ от цветове и заобиколен от невероятни пейзажи, които го превръщат в скандинавски шедьовър.

Детски пазар

📣Сайт за безплатни обяви за нови и използвани детски стоки!

Трябва да се прочете

Детски пазар

📣Сайт за безплатни обяви за нови и използвани детски стоки!

Подобни