Най-опасните страни в света

РЕКЛАМА

Всяка година Световният икономически форум прави класация на най-опасните страни в света. Със следвашите редове сме подготвили любопитна информация за тях.

Колумбия

РЕКЛАМА
Най-опасните страни в света Колумбия

Колумбия беше призната за най-опасната за туристите поради факта, че тази държава изостава много от другите по всички критерии, които се вземат предвид при съставянето на рейтинга.


Йемен

РЕКЛАМА
Най-опасните страни в света Йемен

В Йемен конфликтът между правителството и хусите продължава, така че е много опасно да останете в тази страна.


Ел Салвадор

РЕКЛАМА
Ел Салвадор

В Ел Салвадор можете буквално да бъдете убит на всяка крачка. Има и терористични атаки почти всеки ден.


Пакистан

Най-опасните страни в света Пакистан

В Пакистан ситуацията със сигурността на туристите е на много ниско ниво. По принцип нивото на туризма в страната отговаря на него.


Най-опасните страни в света: Нигерия

Най-опасните страни в света Нигерия

В Нигерия цялостната ситуация със сигурността е много плачевна. Това е много гъсто населена страна, в която всеки иска да намери своето място под слънцето и често го прави по грешен начин.


Венецуела

Най-опасните страни в света Венецуела

Венецуела има много висока престъпност. Стига се до убийства посред бял ден на улицата. А в Каракас протестите не спират, което не се отразява най-добре на рейтинга на страната.


Египет

Най-опасните страни в света

Египет, поради големия брой терористични атаки, също е в списъка.


Кения

Най-опасните страни в света

Кения има ужасно ниво на тероризъм.


Най-опасните страни в света: Хондурас

Най-опасните страни в света

И в Хондурас посред бял ден лесно може да те убият. Броят на смъртните случаи поради насилие в тази страна е 139 на 100 000.


Украйна

Най-опасните страни в света

Украйна също попада в тази класация, заради войната с Русия.


Най-опасните страни в света: Конго

Най-опасните страни в света

В Конго кръв се пролива всеки ден поради години на конфликт между общностите. Всички тук са въоръжени. И да ограбиш турист тук за обикновен жител е свещено нещо.


Либия

Най-опасните страни в света

Либия. Безопасността на човек, който идва тук, зависи от региона на страната. В някои региони е относително безопасно, докато в други турист лесно може да бъде отвлечен и продаден „за органи“.


Судан

Най-опасните страни в света

Ситуацията в Судан също е много напрегната. Например в Дарфур продължава етническото прочистване на населението. А ако си „бял“, автоматично ставаш мишена.


Най-опасните страни в света: Централноафриканска република

Най-опасните страни в света

Терористичните атаки, кланетата по улиците и други беззакония не са спирали в Централноафриканската република от обявяването на независимостта.


Сомалия

Най-опасните страни в света

Сомалия, пиратска страна, няма централна власт, което означава, че навсякъде цари хаос. Убийства, грабежи, екзекуции – всичко това може да се види по улиците на страната почти всеки ден.


Сирия

Най-опасните страни в света

Войната в Сирия не спира вече няколко години. Наистина е опасно да си тук. Статистиката на смъртните случаи тук е ужасна: през последните 5 години от войната тук са убити повече от 14 хиляди деца.


Ирак

Най-опасните страни в света

Ирак е основното място, където се намира Ал Кайда. Тук има много интересни древни цивилизации, като Вавилон или древния шумерски град Ур, но е много опасно да си тук. Ето защо за туроператорите потенциално туристическият Ирак е най-важното разочарование.


Мексико

Най-опасните страни в света

Мексико е известно с наркокартелите си, които убиват хиляди хора всяка година. Тук е относително безопасно, тъй като има туристически райони, които са добре охранявани от полицията.


Етиопия

Най-опасните страни в света

Етиопия е страна на криминално и политическо насилие. Тук не убиват на всяка крачка, но когато дойдете в Етиопия, рискувате да бъдете ограбени.


Република Кот д’Ивоар

Най-опасните страни в света

Република Кот д’Ивоар затваря класацията на най-опасните страни заради протестите, избухнали през 2004 и 2010 г.


Афганистан

Афганистан

Когато талибанският режим беше ликвидиран в Афганистан през 2002 г., страната беше провъзгласена за Ислямска република Афганистан. Но въпреки това тя не стана по-безопасна. В момента талибаните са отново на власт и страната е една от най-опасните в света.


Филипини

Най-опасните страни в света

Република Филипини е не по-малко опасна за посещение. Факт е, че тук много често има случаи на отвличане на пътници, които просто са решили да посетят тази страна. Криминогенната ситуация във Филипините е много бурна, така че винаги трябва да сте бдителни и внимателни тук, тъй като често е имало случаи, когато лековерни туристи са били упоени и след това ограбени.


Ливан

Ливан

Основната заплаха в Ливан са терористичните групи. Главната сред тях е Хизбула, която е призната за терористична и престъпна организация в много страни по света. Наскоро тя спечели парламентарните избори в Ливан.


Мали

Мали

В Мали всеки турист, който го посети, може да стане жертва на терористи. Те специално избират туристически места (хотели и ресторанти) за атаки. Спомнете си само 2015 г., когато въоръжени терористи атакуваха хотел Radisson и взеха 170 заложници,от които 19 загинаха.


Русия

Най-опасните страни в света

Ако смятате, че Русия е безопасна страна, посещавайки която можете свободно да изразите мнението си, тогава това изобщо не е така. Вашите мисли и действия тук ще бъдат строго контролирани и ако властите не ги харесват, тогава можете спокойно да бъдете затворени. Ето защо, ако решите да посетите Русия, бъдете готови за много високо ниво на политически терор.


Чад

Най-опасните страни в света

Чад. Тук има много различни терористични групи. Главни сред които са Ислямска държава и Ал Кайда. Обект на тяхното престъпление са не само органите на реда и местните жители, но и туристите.


Гватемала

Гватемала

Гватемала е известна с много големия си трафик на наркотици. Тук също не са рядкост въоръжените нападения, кражбите и грабежите. Между другото, по отношение на въоръжените нападения, през 2016 г. Гватемала е на 5-то място сред латиноамериканските страни по брой на убийства.


Южна Африка

Южна Африка

В Южна Африка сигурността е толкова лоша, че се стигна дотам, че някои жители имат частна охрана. Ако в големите градове е по-спокойно, то провинциите гъмжат от престъпници, комерсиални убийства и изнасилвания.


Ямайка

Ямайка

Ямайка трудно може да се нарече страна с високо ниво на престъпност, но убийствата и грабежите процъфтяват в някои от нейните региони. И много често пътуващите стават жертви на престъпници.


Тайланд

Тайланд

Същата ситуация е и в една много популярна страна сред туристите – Тайланд. В южните му части – провинциите Яла и Сонгкхла – през последното десетилетие са регистрирани почти 7000 случая на насилствена смърт. В този регион има военен режим.


Тук можете да прочетете за най-опасните пътища в света: Най-екстремните пътища в света.


Детски пазар

📣Сайт за безплатни обяви за нови и използвани детски стоки!

Трябва да се прочете

Детски пазар

📣Сайт за безплатни обяви за нови и използвани детски стоки!

Подобни