Невероятни статуи и скулптури по света

РЕКЛАМА

Човекът и изкуството са неразделни. Някои обичат да гледат произведения на изкуството, докато други посвещават целия си живот на създаване на статуи и скулптури, давайки своите творения на света.

От Чушка, събрахме за вас, едни невероятни статуи и скулптури по света на известни и малко известни автори, които влагат своята душа и дълбок смисъл в своите творения. Приятно гледане!

РЕКЛАМА

„Уми“

Статуи и скулптури

Произведение на южноафриканския художник Даниел Попър. Лицето на момичето, олицетворяващо образа на Майката Земя.

РЕКЛАМА

„Келпи“

Статуи и скулптури

Най-голямата двойка конски скулптури в света се извисява над част от историческия канал Форт и Клайд в Грейнджмът. Металните коне, тежащи 300 тона и високи 30 метра, са създадени от базирания в Глазгоу художник Анди Скот.

РЕКЛАМА

„Девата с воал“

Статуи и скулптури

Скулптурата е изработена от мрамор от Карара от известния италиански скулптор Джовани Страца, 1818-1875 г.⁣ Направена е в Рим в началото на 1850 г., след това е транспортирана до Канада и получена от римокатолически епископ през 1856 г. Оттогава е в манастира и може да се види само след предварителен запис.


Невероятни статуи и скулптури по света: „Апукунак Тианан“

Статуи и скулптури

Скулптури на боговете на инките се смятат за забележителност на град Куско в Перу. „Апукунак Тианан” на езика кечуа означава – обиталището на боговете. Издълбан е от местен майстор и привлича туристи от цял ​​свят.


„Статуя на крал Артур“

Статуи и скулптури

Създадена по заповед на английския кралски двор на скалистия нос на остров Тинтагел през април 2016 г. Двуметровата бронзова скулптура на Руби на Einon е вдъхновена от легендата за крал Артур.


Невероятни статуи и скулптури по света: „Аз съм прав“

Статуи и скулптури

Два гигантски крака, пробиващи тавана на стая – инсталация на испанския художник Марио Манчи. Той е инсталиран в изоставена сграда на банка, където художниците създават платформа за съвременно изкуство. С помощта на творбата си авторът искаше да предаде сблъсъка на амбиции и ограничения в човешкия живот. През 2017 г. сградата беше съборена заедно със скулптурата.


„Изграждане на мостове“

Статуи и скулптури

Скулптурата на италианския художник Лоренцо Куин представлява шест чифта ръце, свързани над венециански канал и говори за необходимостта от преодоляване на различията, както и за стремеж към диалог и взаимно разбирателство.


Невероятни статуи и скулптури по света: „Статуята на Шива“

Статуи и скулптури

34-метрова статуя на Шива-Адийога украсява южноиндийския град Коимбаторе от 2017 г. На 24 февруари откриването му беше насрочено да съвпадне с празника Махашиваратри, червената лента на която беше прерязана от индийския премиер Нарендра Моди.


„Силата на природата“

Статуи и скулптури

Италианският скулптор Лоренцо Куин създава няколко скулптури, наречени „Силата на природата“. Всека от тях е с височина до 2,5 метра и представлява крехка женска фигура, майката природа, която върти Земята около себе си.


„Дъжд“

Статуи и скулптури

Скулптурата е създадена от украинския художник Назар Билик през 2010 г. 6-метровото творение символизира връзката между човека и природата, когато той е в диалог с външния свят. Самотната фигура и капката са перфектно балансирани, предавайки спокойствие и спокойствие. С голямата капка, художникът подчертава, че човекът е равностойна част от природата, както и другите живи същества.


„Пътешественик“

Статуи и скулптури

По улиците на Марсилия можете да намерите няколко подобни скулптури, създадени от френския скулптор Бруно Каталано. Това са фигури на хора от различни възрасти, пол и националност, които нямат част от тялото в средата. Такава празнота насърчава зрителите да я запълнят, включително въображението си.


„Висящия човек“

Статуи и скулптури

Фигурата на известния учен Зигмунд Фройд виси от покрива на една от къщите в Прага в Чешката република, хванала ръката си за греда. Скандалният скулптор от Прага Давид Черни създава необикновена творба през 1996 г.


„Брачни халки“

Статуи и скулптури

Една от най-популярните забележителности на Канада, Ванкувър, е проектирана от архитекта Денис Опенхайм и е представена за първи път на Биеналето на скулптурата през 2009 г.


„Паметник на Нелсън Мандела“

Статуи и скулптури

Творбата на художника Марко Чианфанели е поставена през 2012 г. в град Хауик в Южна Африка. Изработена е от 50 стоманени колони-плочи с височина 6-9 m, закрепени в основата отделно една от друга. Профилът на Нелсън Мандела може да се види само от определен ъгъл, докато от други е просто набор от стълбове, стоящи един до друг.


Най-опасните страни в света


Детски пазар

📣Сайт за безплатни обяви за нови и използвани детски стоки!

Трябва да се прочете

Детски пазар

📣Сайт за безплатни обяви за нови и използвани детски стоки!

Подобни