Красотата на Словения

РЕКЛАМА

Словения е живописна страна с фантастично местоположение в сърцето на Европа. Страната е заобиколена от Източните Алпи, Адриатическо море, Балканите, Италия, Хърватия и Унгария, което я прави достъпна от редица европейски места.

Словения

Планирането на пътуване до Словения е възможност да видите разнообразие от дестинации, които включват оживени градове, очарователни села, заснежени планини и живописни плажове.

РЕКЛАМА

Някои от най-красивите места в Словения и които задължително трябва да посетите са: Марибор

Словения

Марибор

РЕКЛАМА

След Любляна, столицата на страната, Марибор е най-големият град в Словения. Намира се близо до австрийската граница и е изграден по бреговете на река Драва. Марибор е известен със своята лозарска индустрия, която заобикаля града, както и с безкрайните възможности за отдих на открито.

Словения

В Марибор можете да видите Stara trta или най-старата лоза в света, която датира от повече от 450 години. Продължете винената обиколка с екскурзия до популярната Стара Винарна и огромната винарска изба Vinag. Не пропускайте основните площади в Марибор, които включват площад Сломшков, главния площад и площада на замъка, всички от които предлагат изобилие от чар и историческа архитектура.

РЕКЛАМА

Кранска Гора

Популярна за любителите на зимните спортове е дестинацията Кранска гора, разположена в северозападната част на Словения. През зимата Кранска гора е заета от посетители, които карат ски и сноуборд в курорта Витранк, възползвайки се от честите снеговалежи и стръмните пътеки.

Словения

Лятото обаче е също толкова привлекателно, благодарение на предизвикателните преходи и възможността за наемане на планински велосипеди в района. Дори и да не обичате спортовете на открито, Кранска гора е живописно място за почивка, почивка в луксозни хотели и вечеря в ресторанти от световна класа, привлекателни за пътешественици от цял свят.

Целе

Един от най-старите градове в цяла Словения е Целе, малък град, разположен на брега на река Савиня. Най-голямата атракция в града е огромният замък, който е издигнат през 14-ти век и сега гледа надолу към града от мястото си на хълма.

Словения

Най-добрият начин да прекарате един ден в Целе е да се разходите из стария град на Целе, историческия център, където сградите датират от средновековието и можете да се разхождате по калдъръмени пътища, да вечеряте в традиционни заведения за хранене и да се любувате на традиционната архитектура в целия град.

Пиран

На върха на Югозападна Словения и на брега на Адриатическо море се намира горещата курортна точка, наречена Пиран. Дестинацията напомня на Италия, което е логично, тъй като всъщност е била част от Венецианската империя повече от пет века.

Словения

Пиран е малък по размер, но е причудлив, исторически и живописен. Любителите на историята може да искат да разгледат забележителности като главния площад, наречен Tartinijev trg, най-старата сграда в града, наречена Venetian House, и църквата Св. Георги. Можете също така да се разходите направо на върха на градските стени или да скочите от някой от кейовете за освежаващо плуване в Адриатическо море.

Постойна

Постойна е сравнително малък град в Югозападна Словения, но е задължителна дестинация за пътници, привлечени от уникални атракции и природни пейзажи. Постойна е известна със своята обширна система от пещери, която се гордее със зашеметяващите 20 километра камери, коридори и галерии, някои от които имат тавани с височина почти 50 метра.

Словения

Има дори обиколка с влак, която ви отвежда през части от пещерната система, а след това можете да се разходите през някои от по-интересните участъци от подземната среда. Северно от Постойна има средновековен замък, който е построен в стената на пещера, грандиозен пример на невероятно инженерство, което трябва да видите, за да повярвате.

Национален парк Триглав

Ако искате да излезете на открито и да разгледате някои от невероятните природни пейзажи в Словения, тогава националният парк Триглав е идеалното място за посещение. По-голямата част от парка се състои от Юлийските Алпи, като акцентите в региона включват извисяващия се връх на самия връх Триглав, както и спокойните води на езерото Бохин.

Словения

За невероятни гледки можете да се опитате да изкачите връх Триглав или да вземете лесния маршрут и да се возите на Vogel Cable Car Ride. Авантюристите могат също да прекосят дефилето Винтгар по дървен пешеходен мост от 19-ти век или да се изкачат по стръмни стълби, за да видят буйните води на водопада Савица. Рафтингът по река Соча също е популярно занимание.

Езерото Блед

Езерото Блед служи като врата към националния парк Триглав, живописно водно тяло, заобиколено от Юлийските Алпи. Изумруденозеленото езеро не е голямо и е възможно да обиколите периметъра за един следобед. Това, което прави дестинацията толкова привлекателна, е малкият остров в средата на езерото, където се намира църква от 17-ти век.

Словения

Може също да пожелаете да пояздите коне по бреговете на езерото, да наемете лодка с гребла, за да изследвате водата или да се изкачите за 15 минути, за да стигнете до замъка Блед, който датира от 17-ти век и се гордее с великолепна гледка към езерото отдолу.

Детски пазар

📣Сайт за безплатни обяви за нови и използвани детски стоки!

Трябва да се прочете

Детски пазар

📣Сайт за безплатни обяви за нови и използвани детски стоки!

Подобни