Топ 10 причини да посетите Италия

РЕКЛАМА

Милано – център на културата и модата

Пристигайки в Италия, е грях да не се възползвате от пазаруването на нови дрехи. Повечето туристи избират Милано за пазаруване, известен като модната столица на Италия. В известния град редовно се провеждат модни ревюта и има толкова много бутици, че трябва да отделите няколко дни, ако искате да посетите всички. Казват, че е най-добре да отидете за нови дрехи в края на лятото или есента, тъй-като в разгара на лятото, стотици хиляди туристи се стичат в ежедневно в Милано. И, разбира се, не може да не споменем и основната атракция на града – операта Ла Скала.

Милано - център на културата и модата

Истинска италианска пица

Истинска италианска пица

Почивката в Италия е невъзможна без близко запознаване с местната кухня. Не е тайна, че тази невероятна страна е родното място на пицата. Днес е трудно да изненадате някого с това ястие, защото се приготвя по целия свят. Но най-добрата че пицата, можете да намерите само в Италия.

РЕКЛАМА

Верона – градът, възпят от Шекспир

Верона – градът, възпят от Шекспир

Несъмнено няма човек по света, който да не е чувал за „Ромео и Жулиета“. Романтичната и трагична история, чийто сюжет се развива във Верона, е оставила забележим отпечатък върху културното наследство на града. Във Верона можете да посетите къщата на Жулиета и дори нейната гробница. Има обаче и много други атракции като замъкът Кастелвекио, който е особено привлекателен за пътниците.

Футболни традиции

Футболна топка

Може би има малко места, където хората обичат толкова много футбола, както в Италия. Всеки жител на страната мечтае един ден да получи собствен футболен клуб. Така че представителите на мъжкия пол трябва да се насладят на такова пътуване. Във всеки град в Италия можете да намерите безброй много футболни клубове и заведения, където се излъчват мачове.

РЕКЛАМА

Плажни почивки от висок клас

плаж в Италия

Ако тръгвате на пътешествие през лятото, не забравяйте да си вземете бански или костюм за гмуркане – ще бъде горещо и безумно интересно. Лятна Италия впечатлява с разнообразни възможности за добра почивка. Пясъчни или покрити с камъчета плажове се простират почти по цялата територия, а водите на Средиземно море предлагат уникални възможности за любителите на гмуркането. Няма да ви се налага да търсите подходящо място за дълго време – курортите на Италия са впечатляващи с разнообразие. Тоскана, Сицилия, Римини… Като цяло изборът е богат.

Ватикана

Ватикана

Религията е особено почитана в страната, така че добрата почивка в Италия няма да мине без посещение на катедрали и други църковни сгради. Ако искат морска почивка, туристите отиват в курортни градове, а за благословията на папата отиват във Ватикана. Пристигайки там, вие се озовавате в съвсем друга страна, една от най-малките в света, която изцяло се намира в границите на Италия. Всеки турист е просто длъжен да се разходи из известните Ватикански градини и да оцени величието на Сикстинската капела.

РЕКЛАМА

Наклонената кула в Пиза

Наклонената кула в Пиза

Пътешественици от цял ​​свят отиват в Пиза, за да се снимат с 56-метровата сграда. Вече повече от век камбанарията продължава да държи статута на една от най-известните забележителности на Италия. Повярвайте ми, едно дълго пътуване си струва една великолепна снимка с Наклонената кула в Пиза на заден план.

Венеция: в ритъма на празника

Венеция: в ритъма на празника

Всяка година през февруари във Венеция се провежда известният Венециански карнавал. Някои туристи са скептични относно събитието, смятайки го за начин да привлекат чужденци. В действителност празникът е наистина тържествен и се счита за важна културна традиция на италианците.

Рим и Колизеума

Колизеума в Рим

Древният град привлича с мистерия и красота, в него няма патос и преструвки. В стените на Рим сякаш е съхранена част от вековната история, която впечатлява всеки турист, пристигнал тук за първи път. Може би в този град можете да намерите най-спокойната почивка в Италия. Местната културна програма не е пълна без посещение на местни забележителности. Основният символ на Рим е древният амфитеатър (Колизеум). Разбира се, сградата не е изцяло запазена, но продължава да учудва със своето величие и красота.

Флоренция

Флоренция

Родното място на Леонардо да Винчи, Данте Алигиери и други известни творци на изкуството не може да се отличи от останалите италиански градове. Флоренция е огромен музей на открито. Разхождайки се по улиците на града, можете да се насладите на безброй катедрали, църкви и други монументални сгради.

Почивката в Италия се отличава с изтънченост, позволява ви да се потопите в историята и да черпите от културното наследство на хората. Местните жители винаги се радват да видят туристи, те създават невероятна атмосфера на топлина и комфорт, така че да искате да се върнете отново в Италия.

Детски пазар

📣Сайт за безплатни обяви за нови и използвани детски стоки!

Трябва да се прочете

Детски пазар

📣Сайт за безплатни обяви за нови и използвани детски стоки!

Подобни