Топ 10 Забележителности в Антигуа и Барбуда

РЕКЛАМА

Антигуа и Барбуда е малка държава, разположена в Малките Антили, изгубена в Карибско море и Атлантическия океан. Но това не означава, че тук няма абсолютно нищо за гледане! Предвид местния климат е съвсем естествено туризмът да е основният източник на доходи за островната държава.

В допълнение към прекрасните плажове има много други интересни места. Връх Обама, Дяволският мост, удивителни крепости и пещери… И това са само част от тях!

РЕКЛАМА

Индианска пещера

Пещерата се смята за най-интересното праисторическо място на остров Барбуда. Започва близо до върха на малка скала в залива Ту-Фут. Вътре има много сталактити и вкаменелости – истинско съкровище за любителите на подземното царство!

Антигуа и Барбуда

Военен комплекс Шърли Хаитс

Укрепления от XVIII век се намират в източната част на остров Антигуа, недалеч от столицата на държавата, град Сейнт Джонс. Сега има музей, в който можете да се запознаете с военните действия от онези времена. Сред експонатите са модели на военни кораби, оръжия, няколко старинни оръдия и униформи на войници. Редовно се организират екскурзии за туристите. От височината на крепостта се открива прекрасна гледка към английското пристанище с голям брой кораби. Това място е популярно само сред туристите. Всеки уикенд местните си правят пикници тук, а след залез слънце звучи запалителна карибска музика.

РЕКЛАМА

Източна част на остров Антигуа.

Антигуа и Барбуда

Изглед от Шърли Хаитс

РЕКЛАМА

Шърли Хаитс

Антигуа и Барбуда

Остров Редонда в Антигуа и Барбуда

Това е малък изоставен скалист остров в Карибите. Дължината му е около 2 километра, а ширината малко повече от 500 метра. Открит е от Христофор Колумб през 1493 г. От 1872 до 1967 г. островът е британско владение.

Антигуа и Барбуда

Дяволският мост в Антигуа и Барбуда

Дяволският мост е удивително творение на природата с драматична история. Това е скала, която виси над морето. Според легендата тук са загинали много роби-бегълци, които са се хвърлили от скала в океана.

Антигуа и Барбуда

Планината Обама

Планината се намира в югозападната част на остров Антигуа и се счита за най-високата точка в страната. Височината му е 409 метра. От върха се открива прекрасна гледка към най-близките острови – Гваделупа и Монсерат.

Антигуа и Барбуда

Гравенърс Бей

Заливът се намира в Карибско море, между двете крайни точки на остров Барбуда – Испански нос на изток и нос Коко на запад. В залива има паркинг за яхти. Това място е много популярно сред любителите на гмуркането. На запад от залива има частно летище, а на север има голяма лагуна със зашеметяващ плаж

Антигуа и Барбуда
Антигуа и Барбуда

Английското пристанище в Антигуа и Барбуда

Английското пристанище се намира в южната част на остров Антигуа. През 18 век е бил седалището на Подветрените острови. Днес на територията на пристанището има Национален парк с площ от 27 квадратни километра.

Антигуа и Барбуда
Антигуа и Барбуда

Форт Джеймс в Антигуа и Барбуда

Фортът се намира в самата столица – град Сейнт Джонс. Издигнат е през 1675 г., за да защити острова от атаки на пирати от Карибите. Повечето от крепостните структури, оцелели до днес, датират от 1739 г. По това време тя е реконструирана. Тук можете да видите 36 оръдия, които са охранявали пристанището, барутен склад, казарми и няколко укрепления. Плажът, разположен в близост до крепостта, е много популярен не само сред туристите, но и сред местните жители.

Антигуа и Барбуда
Антигуа и Барбуда

Фалмут Харбър

Намира се в южната част на Антигуа. Пристанището разполага с яхтени пристанища, ветроходни и яхт клубове, хотели и ресторанти. Тук често се провеждат спортни събития.

Антигуа и Барбуда
Антигуа и Барбуда
Антигуа и Барбуда

Плаж в залива Дикенсън

Плажът се намира в град Сейнт Джонс. Привлича туристите с най-чистата си тюркоазена вода и бял пясък. Плажът може да се посети по всяко време на деня. Водата винаги е спокойна, а пясъкът е топъл. На брега има малки уютни хотели, ресторанти и барове. Феновете могат да карат сърф.

Антигуа и Барбуда
Антигуа и Барбуда
Антигуа и Барбуда
Детски пазар

📣Сайт за безплатни обяви за нови и използвани детски стоки!

Трябва да се прочете

Детски пазар

📣Сайт за безплатни обяви за нови и използвани детски стоки!

Подобни