С какво е известен Виетнам: 8 причини да поживеете тази красива страна

РЕКЛАМА

Всеки от нас поне веднъж е мислил да се премести да живее далеч от дома, в друга страна, за да си почине от всичко, да преосмисли живота си и да се зареди с енергия. И отидете някъде далеч, в екзотични страни като Индия или Тайланд. Но имаме поне 8 основателни причини защо трябва да е Виетнам. Ще ви кажем с какво е известен Виетнам и след като прочетете нашия материал, определено ще започнете да опаковате чантите си.

Плажовете и природата на Виетнам

Едно от най-важните предимства на Виетнам е неговата природа. Тя е не само една от най-впечатляващите, но и една от най-незамърсените. Някои от най-чистите плажове в света и липсата на боклук около тях е това, което прави Виетнам по-добър от Гоа, по-популярна дестинация, която изостава много по отношение на чистотата. Тук в залива Халонг има дори светещ плаж! Но и извън плажовете има какво да видите, така че определено няма да скучаете докато прекарвате времете си на открито.

РЕКЛАМА

Залив Халонг. Фото: Webkims / pixabay (Pixabay License)

Залив Халонг. Виетнам.

Оризови полета във Виетнам. Снимка: Quangpraha / pixabay (лиценз на Pixabay)

РЕКЛАМА
Оризови полета във Виетнам.

Плаж във Виетнам. Снимка: conglyvn07 / pixabay (лиценз на Pixabay)

Плаж във Виетнам.

Виетнам: Безопасност

Когато идвате само за почивка,за седмица или две, този въпрос не ви притеснява толкова много. Но ако решите да живеете няколко месеца, приемате въпроса за сигурността много по-сериозно. Виетнам има изненадващо ниско ниво на престъпност, тъй като местните жители са много дружелюбни, скромни и спазват закона. Най-много, които можете да срещнете там, са джебчиите в туристическите райони, но това явление го има във всяка държава. Животът в тази страна ще бъде спокоен и мирен.

РЕКЛАМА

Плаж във Виетнам. Снимка: Quangpraha / pixabay (лиценз на Pixabay)

Плаж във Виетнам.

Ханой. Снимка: Quangpraha / pixabay (лиценз на Pixabay)

Град Ханой. Виетнам.

Виетнам: Цени

Ако сте проучвали цените за полет до Виетнам или други близки страни, тогава вероятно знаете, че това не е евтина дестинация. Но скъпите самолетни билети определено ще ви се изплатят с ниски цени в самата страна. Жилище за един месец може да се наеме дори по-евтино, отколкото, където и да е в Европа. Същото важи и за закупуване на продукти, транспорт под наем, туристически развлечения и други неща.

Виетнамски пазар. Снимка: Lynda / flickr (CC BY 2.0)

Виетнамски пазар.

Виетнамска кухня. Снимка: stuart_spivack (CC BY 2.0)

виетнамска кухня.

Виетнам: Дружелюбност

Когато планирате да отидете някъде надалеч и да си починете от всичко, със сигурност си представяте красиво място с добри хора, които са учтиви един към друг, приятелски настроени, винаги готови да помогнат. Това е идеалното място – Виетнам! Местните са винаги приятелски настроени, усмихнати и готови да помгнат. Не е ли прекрасно да поживееш малко в такава приятна среда?

Жители на Виетнам. Снимка: nickijuhye / pixabay (лиценз на Pixabay)

Жители на Виетнам.

Виетнам: Кухня

Виетнамската кухня е толкова невероятна, че не може да се опише с думи! Нищо чудно, че всяка година в Европа се отварят все повече и повече заведения с традиционна виетнамска кухня. Интересни супи, различни пикантни ястия, повечето от които се вписват добре в рамките на правилното хранене. Винаги пресни морски дарове и невероятни гозби от зеленчуци за вегетарианците. Друга добра причина да поживеете във Виетнам е изобилието от екзотични плодове, които е просто невъзможно да опитате в рамките на кратка ваканция!

Виетнамски пазар. Снимка: Lynda / flickr (CC BY 2.0)

Виетнамски пазар.

Виетнамска кухня. Снимка: bomhehe100 / pixabay (лиценз на Pixabay)

виетнамска кухня.

Виетнам: Култура и религия

Във Виетнам се озовавате в съвсем различен свят. Не можете да го смятате за най-добрия, определено не можете да го смятате за по-лош от този, с който сме свикнали – просто е различен и определено е интересен за изследване. Добротата, простотата и спокойствието на местните си струва да се научат. Хармоничната атмосфера, заедно с магическите гледки, ще ви накарат да започнете деня си с йога и да завършите с медитация.

Пагода Тиенму. Снимка: pxhere (CC0 1.0)

Пагода Тиенму.

Статуя на Исус Христос във Вунг Тау. Снимка: Марко Верч, професионален фотограф и говорител (CC BY 2.0)

Статуя на Исус Христос във Вунг Тау.

Виетнам: Ползотворна почивка

Гмуркане, сърф и други дейности, които са в известните курортни страни, също присъстват тук, но на минимална цена. Това ви позволява не само да отидете на урок по сърф веднъж или два пъти, но и да го практикувате през целия си престой във Виетнам. След няколко месеца можете напълно да овладеете един от най-невероятните спортове.

Сърфинг. Снимка: Kanenori / pixabay (лиценз на Pixabay)

Сърфинг.

Виетнам: Климат

По времето, когато у нас настъпи зимата, във Виетнам лятото е в разгара си. Това са идеални условия за живеене на няколко месеца далеч от дома, криейки се от сняг и студ.

Лодки по реката. Снимка: pxhere (CC0 1.0)

Лодки по реката.

Виетнамски планински пейзаж. Снимка: HAMINHHIEU (pixabay.com) / needpix (CC0)

Виетнамски планински пейзаж.

Изгрев над планините на Виетнам.

Изгрев над планините на Виетнам.

Бихте ли искали да поживеете във Виетнам?

Детски пазар

📣Сайт за безплатни обяви за нови и използвани детски стоки!

Трябва да се прочете

Детски пазар

📣Сайт за безплатни обяви за нови и използвани детски стоки!

Подобни