Няколко причини, които ще ви накарат да обикнете Рим

РЕКЛАМА

Днес, от Чушка сме ви подготвили едно фото пътешествие из забележителностите на Рим. Приятно гледане!

Колизеумът – кръгъл и квадратен

Колизеумът

Това истинско чудо на света е една от най-посещаваните атракции от туристите и символ на града. Трябва да се види, когато посещавате Рим.

РЕКЛАМА

Град на водата

Рим

Рим е не само древен архитектурен подвиг, но и умопомрачителен по отношение на числа. Знаете ли например, че Рим може да се похвали с над 2000 фонтана?


Столицата на Италия, столицата на пастата?

Паста

Да, задължително е да опитате италиянска паста в Рим.

РЕКЛАМА

Площад Испания, площад Навон, площад Венеция

Площад Испания

Една от най-привлекателните градски характеристики на древния град Рим са неговите площади. Рим е получил толкова много от тези много типични италиански площади. Всички владетели, архитекти и специалисти са оставили своя отпечатък върху Вечният град.


Roma Caput Mundi

Roma Caput Mundi

Roma Caput Mundi – преведено от латински означава: Рим столицата на света. Рим датира от 753 г. пр. н. е. и за щастие в града все още има много древни руини. Като Колизеума, може би най-известният от всички,…и Терме ди Каракала и акведуктите, има много препратки към императорската слава на древния град.

РЕКЛАМА

La Dolce Vita – Сладкият живот

Сладкият живот

Мястото на емблематичния филм на Фелини все още е центърът на този начин на живот и къде по-добре да прегърнете ритъма и красотата на Италия, освен в нейната столица?


Вили и градини

Рим

Красотата на Рим привлича посетители от цял свят,… но също и богати благороднически семейства от цяла Италия, които пожелаха да живеят във Вечния град, поради което градът е осеян с грандиозни дворци, вили и зашеметяващи градини.


Ватиканските музеи

Ватикана

Несъмнено каквито и да са вашите духовни наклонности, трябва да посетите Ватикана и неговия музей (включително Сикстинската капела).


Тибър и Трастевере

Тибър и Трастевере

Рим също се определя от реката, която тече през града, като една от най-забавните зони за посещение е Трастевере, на брега на реката, на която е кръстен.


Детски пазар

📣Сайт за безплатни обяви за нови и използвани детски стоки!

Трябва да се прочете

Детски пазар

📣Сайт за безплатни обяви за нови и използвани детски стоки!

Подобни