Mагически места в света, които изглеждат като извадени от приказка…

РЕКЛАМА

Магически места по света: Халщат, АвстрияРотенбург, Германия

магически места по света: Халщат

Девствен алпийски пейзаж, който е част от Източните Алпи на Залцкамергут. Неговата красота, съчетана с тесни долини и просперитет от средновековната епоха, го прави едно от най-търсените австрийски села.

Ротенбург, Германия

магически места по света: Ротенбург, Германия

Най-добре запазените средновековни градове в Европа са една възхитителна дестинация. Да, и това е много търсена спирка по маршрута на Романтичния път. Сгушен на брега на река Таубер, неговите структури от 17-ти век изглеждат почти недокоснати.

РЕКЛАМА

Магически места по света: Гокаяма, Япония

магически места по света: Гокаяма, Япония

Гокаяма в Япония е отбелязан като обект на световното културно наследство заради уникалната си строителна техника без пирони. При строежа на нито една структура в града не използван и един пирон.

Рибарското селище Шенгси, Китай

магически места по света: Рибарско селище Шенгси

Това, което не е заето от човека, се заема от природата. Никъде това не е по-вярно, отколкото в случая с рибарското селище Шенгси. Това изоставено селце е сгушено в Шенгси в подножието на река Яндзъ.

РЕКЛАМА

Егишем, Франция

магически места по света: Егишем, Франция

Ако искате да бъдете заобиколени от грандиозни лозя, хълмисти изумрудени хълмове и красиви къщи в провинцията, Егишем е направо като книга с картинки!

Гасадалур, Фарьорски острови

магически места по света: Гасадалур, Фарьорски острови

В Гасадалур се намира величественият водопад Мулафосур и е разположен между зелени полета и високи планински вериги.

РЕКЛАМА

Манарола, Италия

Манарола, Италия

Манарола датира от 13-ти век и това е само върхът на айсберга. Селото от римската епоха на върха на хълм не само ще ви напомни за комиксите за Астерикс, но също така предлага проблясъци от еволюцията на региона и селскостопанска гореща точка. Едни от най-красивите магически места по света.

Рендолсетра, Норвегия

Рендолсетра, Норвегия

Рендолсетра е долинно село сред естествената красота на норвежкия регион. Създадено като най-големият природен резерват в страната, очарователното село е разположено точно в средата на веригата Тролхаймен.

Ширакава, Япония

Ширакава, Япония

Ако редките къщи тип Gassho в това историческо село не ви впечатлят, то долината, заобиколена от високи планини, определено ще го направи! Дълго време то е било едно от изолираните и почти недостъпни села в Япония.

Монемвасия, Гърция

Монемвасия, Гърция

Монемвасия на гръцки буквално се превежда като „един вход“ и това е буквално така, единственият достъп до това интригуващо селце е през малка пътека.


Тук можете да видите и други магически места по света, които можете да посетите: 21 Фантастични места на Земята, които да посетите, докато сте живи


👧Детски пазар👦

☝️Сайт за безплатни обяви за детски стоки

Детски пазар

Трябва да се прочете

Детски пазар

📣Сайт за безплатни обяви за нови и използвани детски стоки!

Подобни