9 Невероятно евтини райски места, където можете да започнете нов живот

РЕКЛАМА

Все повече и повече хора правят пари онлайн. Това означава, че вече няма нужда да живеят в мръсни, шумни, студени и прекалено скъпи мегаполиси. Ако работата ви е да седите пред компютъра по цял ден, тогава най-вероятно не е нужно да живеете и работите там, където сте постигнали някакъв успех.

Идеалните места за живеене обикновено се намират там, където изобщо не се търсят. Ето девет райски места на земята, които са идеални за започване на нов живот. Живот, в който ще работите в Интернет и ще релаксирате в невероятно красива и уютна среда.

РЕКЛАМА
Аваруа, острови Кук

Аваруа, острови Кук

Аваруа, острови Кук

Формално тези острови са част от Нова Зеландия, но от този архипелаг се намират на 2008 км североизточно. Местните тропически плажове не отстъпват на тези на Малдивите или Сейшелите, но жилище тук може да се наеме за 130 долара на месец.

Аваруа, острови Кук

Местните жители са местни жители на Полинезия и изобщо не са разглезени от туристите. Всяка година тук идват не повече от 100 хиляди чужденци. За сравнение: Хаваите привличат 8 милиона туристи годишно.

РЕКЛАМА
Аваруа, острови Кук

Какво може да се направи тук? Наблюдаване на китове, туризъм, наслаждаване на невероятната природа.

Аваруа, острови Кук

И така, каква е уловката? Чужденци не могат да купуват имоти на острова. Но могат да го наемат за 60 години. За да станете пълноправен гражданин, ще трябва да живеете тук няколко години и да получите специално разрешение от властите.

РЕКЛАМА

Чески Крумлов, Чехия

Чески Крумлов, Чехия

Това приказно градче се намира в чешката провинция Бохемия. Целият град е като един огромен средновековен замък. Всички улици са асфалтирани. Тук редовно се провеждат панаири в Ренесансов стил, както и несравнимия Празник на розата. Тристепенно хранене за двама тук струва 20 долара през цялата година, а можете да наемете апартамент за 400 долара на месец. А има и река Вълтава – идеална за любителите на рафтинга. Единствената уловка е, че за нормален живот тук ще трябва да научите поне малко чешки.

Кох Тонсай, Камбоджа

Кох Тонсай, Камбоджа

Това е малък остров в южната част на Камбоджа. Истински рай от джунгла и плажове. Тук не живее почти никой, с изключение на няколко рибарски семейства. Така че можете да намерите подходящо бунгало за смешни пари, тук можете да релаксирате на плажа или да разгледате местната пещера в джунглата. За пет долара местните рибари ще приготвят вкусна вечеря точно пред вас от уловения рак. И всякакви други морски дарове тук струват долар или два.

Кох Тонсай, Камбоджа

Каква е уловката? Е, това не е „по детски“ чист плажен остров, където ще лежите под чадър дни наред. Дивият местен плаж понякога е украсен с глутници бездомни кучета или други обитатели на гората. Но само тук можете да усетите колко сте далеч от цивилизацията.

Гуанахуато, Мексико

Гуанахуато, Мексико

Точно в средата на Мексико е готиният културен град Гуанахуато. Страхотен апартамент тук може да се наеме за 150-200 долара на месец, чаша бира в бар струва по-малко от 1 долар, а билетът за кино струва само 3 долара.

Гуанахуато, Мексико

Рей Бредбъри написа разказа „Следващият в редицата“ за опита си от живота тук. Той също така е домакин на известен фестивал на изкуствата, наречен Cervantino. Той е кръстен на автора на романа Дон Кихот.

Перлените острови, Панама

Перлените острови, Панама

На 30 километра западно от континентална Панама се намира удивителен архипелаг в Тихия океан. Някога тук са добивани огромно количество перли. В минали времена, най-могъщите пирати са се криели от властите на тези острови. Сега това място е убежище на великолепни курорти за местните жители.

Перлените острови, Панама

Тук можете да наемете къща на плажа само за $300 на месец. Идеалното място за самоналожено изгнание.

Плажове Агонда, Гоа, Индия

Плажове Агонда, Гоа, Индия

Южната част на брега на Гоа е място, което ви позволява да яздите слонове точно на плажа. Тук можете да си купите бутилка вино за $0,5, да се подстрижете за $0,6 и да наемете барака край морето за $120 на месец. Сериозно, какво друго ви трябва?

Плажове Агонда, Гоа, Индия

Тази част на Гоа е доста пуста и местните не са толкова разглезени от туристите, колкото в друга част на индийското крайбрежие. А в Агонда почти няма хипита с техните шантави пластмасови очила. Но има голям брой храмове и места за йога.

Плаж Хо Кок, Виетнам

Плаж Хо Кок, Виетнам

Югоизточното крайбрежие на Виетнам е известно със своите 11 000 хектара тропически гори. И това е може би най-доброто място в Азия за гмуркане и подводен риболов: има огромен бариерен риф. И тук е свободно от туристи дори през уикендите.

Плаж Хо Кок, Виетнам

Следователно жилище тук може да се намери за $150-200 на месец. Вярно е, че ще трябва да живеете в близък контакт с местните. Пригответе се те да споделят плажни места с вас.

Плаж Ксамил, Албания

Плаж Ксамил, Албания

Южният край на Албания е идеалното място за спокоен живот. В близост до малък град и национален парк Бутринт. Климатът е средиземноморски, местните продукти са зехтин и мандарини. За разлика от съседна Гърция, Италия или дори Хърватия, тук е много евтино: бирата струва 90 цента за бутилка, жилище струва $100-120 на месец.

Плаж Ксамил, Албания

Яжте морски дарове (тук се продават 30 вида риба, средната цена на храна в кафене е 6 долара), пийте евтино вино (6 долара на бутилка), карайте катамарани и ще видите, че тук няма да има повече туристи след пет години.

Лас Транкас, Чили

Лас Транкас, Чили

Тук се намират някои от най-добрите планински склонове в Южна Америка. Андите така или иначе. Карането на ски е възможно през цялата година, а жилищата под наем ще струват едва 300 долара на месец. Богатите туристи живеят по склоновете на планините, докато опитните туристи живеят в селата в подножието им.

Лас Транкас, Чили

Има само един проблем: тук почти винаги е зима. Но някои им харесва, нали?

Лас Транкас, Чили
Детски пазар

📣Сайт за безплатни обяви за нови и използвани детски стоки!

Трябва да се прочете

Детски пазар

📣Сайт за безплатни обяви за нови и използвани детски стоки!

Подобни