8-те най-красиви крайбрежни градове в Италия

РЕКЛАМА

От Чушка ви предлагаме списък на най-красивите крайбрежни градове на Италия, където царува вечно лято. Приятно гледане!

Камоли

Камоли

Малък италиански рибарски град, разположен на италианската Ривиера. Едно изключително красиво място. Къщите в града са ниски и светли. Има и малко пристанище, много магазини и ресторанти и голям градски площад, където децата могат да играят, а възрастните да пият кафе с часове и просто да си почиват.

РЕКЛАМА

Манарола

Манарола

Манарола е един от най-старите градове в Чинкуе Тере и може би един от най-красивите. Известен е предимно със своя риболов, винопроизводство и отлични екскурзии до планините и лозята. Ако попаднете в Манарола, не пропускайте да се разходите по известната туристическа пътека Via del Amore или Пътят на любовта.

Полиняно а Маре

Полиняно а Маре

Зашеметяващият град Полиняно а Маре сякаш израства от скалите на адриатическото крайбрежие. В допълнение към красивата гледка към морето, градът може да се похвали и с очарователни бели улици, красиви стари църкви и плаж с топла тюркоазена вода, заобиколен от скали от двете страни.

РЕКЛАМА

Портофино

Портофино

Крайбрежният град Портофино е едно от най-красивите европейски пристанища, където определено трябва да акостира поне веднъж в живота си. В града има много луксозни комфортни хотели, като хотел Splendido и Miramar Grand Hotel. Тук има много страхотни магазини и, разбира се, красива гледка към морето.

Позитано

Позитано

Праяно

Праяно

Праяно също се намира на крайбрежието на Амалфи, недалеч от Позитано. Градът може да се похвали с красиви плажове като Марина ди Прая и Гавитела, както и с богата култура със зашеметяващи стари църкви, кули и скулптури.

РЕКЛАМА

Равело

Равело

Равело се намира на висока планина на пет километра от град Амалфи. Той е не само красив, но и интересен – има много ресторанти, кафенета, музеи и великолепни концертни зали, в които се провеждат различни концерти и други музикални събития през цялата година.

Соренто

Соренто

Въпреки липсата на плаж, туристите обичат Соренто, разположено между планините и морето. Живописният Стар град може да бъде отправна точка за разглеждане на съседни градове: на изток от него е Амалфи, на север – Помпей, а в морето – остров Капри. Строгите скалисти брегове на Соренто са въплъщение на величествената красота на природата.

Детски пазар

📣Сайт за безплатни обяви за нови и използвани детски стоки!

Трябва да се прочете

Детски пазар

📣Сайт за безплатни обяви за нови и използвани детски стоки!

Подобни