14 Интересни факта за Австрия – страната на необичайните тоалетни и влакове за камиони

РЕКЛАМА

Какво знаем за Австрия? Това е море от ски курорти, родното място на Шварценегер и Моцарт, столицата и звучи като класическа музика и има вкус на класически щрудел. Но само местните жители знаят истинските и забележителности.

От Чушка ви каним да рзгледаме някои интересни факти за Австрия, които могат да се видят само, ако живеете там. Приятно гледане!

РЕКЛАМА

Летището в Залцбург има SOS бутон за тези, които са отивали в Австралия, но са се объркали и са летели за Австрия.

Австрия

Виена, метрото, ​​президентът на Австрия се прибира от работа.

РЕКЛАМА
Австрия

„Живея в Австрия. Сортираме пластмасата в специални жълти торби. В края на годината 9 торби се раздават на жителите. Доставят се безплатно до апартамента и се оставят на вратата. Придружени са от събиране на боклука график, съответно 9 пъти в годината Пластмасовите бутилки се поставят в жълти пликове, капаци, кутии, кофички, кофички за кисело мляко, бутилки за сосове, тетрапакове за мляко или сок, алуминиево фолио, найлонови торбички, опаковки за чипсове, таблетки, мрежи за продажба на зеленчуци, полистирол и др.Пластмасовите отпадъци трябва да са чисти.Веднага щом торбата се напълни, я занасям в мазето на специално място.След това, според графика, по-близо до датата на събиране на боклука, домоуправителят изнася тези чанти навън, за да ги вземат работниците от комуналните услуги.“

Австрия

Ето как изглежда инсталацията за изгаряне на отпадъци Spittelau във Виена, която захранва центъра на столицата с топлина и електричество. Оригиналният дизайн е поверен на художника Фриденсрайх Хундертвасер, за да може завода за отпадъци, да не се отличава от общата концепция на града. И се превърна в истинска атракция!

РЕКЛАМА
Австрия

Всеки, който притежава компютър, радио или телевизор, трябва да го регистрира на специален уебсайт и да плаща медиен данък от €28,25⁣ на месец. В противен случай го грози глоба от над 2 хиляди евро!

Австрия

За да не бъдат новогодишните елхи просто изхвърлени на улицата, всяка година австрийските власти организират пунктове за събиране. Повече от 170 000 използвани дървета се докарват там всяка година. Това са около 750 тона. Във Виена изхвърлените коледни елхи се отвеждат в пещи за изгаряне на отпадъци, където се използват от Wien Energie за производство на чиста, щадяща климата енергия. Произведената от това енергия осигурява приблизително 1000 домакинства с електричество и 2500 домакинства с централно отопление за един месец.“

Австрия

Австрийските железници представиха нов дизайн на нощния влак. В тях пътникът ще може да използва плъзгаща се маса, лампа за четене, електрически контакт и безжично зареждане. Има и кука за връхни дрехи и най-новата преса. Формата на етажерката е нестандартна: по-широка е при главата и се стеснява към краката. Във влака ще има и безплатен Wi-Fi.

Австрия

Машина за мляко в Австрия.

Австрия

В Австрия, както и в Германия тоалетните чинии се правят с „рафт“ за екскременти. По този начин човек може да прегледа отпадъчните си продукти, за да се увери, че всичко е нормално със здравето преди промиване.

Австрия

Дървета в Австрия.

Австрия

За да се намали броят на камионите по пътищата на Австрия, там бяха пуснати специални влакове ROLA за превоз на камиони.

Австрия

Най-големият ски лифт в Европа в ски курорта Капрун в Австрия.

Австрия

Музей на изкуството в Грац.

Музей на изкуството в Грац.

Жителите на Словакия, Австрия и Унгария могат да седнат на една маса, без да пресичат границата.

Австрия
Детски пазар

📣Сайт за безплатни обяви за нови и използвани детски стоки!

Трябва да се прочете

Детски пазар

📣Сайт за безплатни обяви за нови и използвани детски стоки!

Подобни