Съвети за пилене на нокти

РЕКЛАМА

ПРОПУСКАНЕТО НА ТАЗИ СТЪПКА МОЖЕ ДА ПРИЧИНИ ЧУПЛИВИ И СКЛОННИ ДА СЧУПЯТ НОКТИ.

Съвети за пилене на нокти

Съвети за пилене на нокти

Нищо не може да се сравни с едно oотиване до салона за нокти. Благодарение на опциите за глезене, полиране и отопляеми кърпи, можете да избягате от реалността за малко. , особено ако имате натоварен график или трябва да поддържате банковата си сметка щастлива. Въпреки това, ако избирате лечение „Направи си сам“, има няколко насоки, които трябва да имате предвид, за да постигнете здравословен, безупречен резултат – включително една конкретна стъпка, която никога не трябва да пропускате по време на процеса. Продължавайте да четете, за да откриете едно нещо, което според маникюристите винаги трябва да правите, преди да изпилите ноктите си.

РЕКЛАМА

Съвети за пилене на нокти: Никога не пилете ноктите си, преди първо да ги подрежете.

Съвети за пилене на нокти

Независимо дали пилите ноктите си като част от домашен маникюр или просто за да елиминирате грубия ръб, винаги трябва да се опитвате първо да ги изрежете, за да ги запазите здрави. Това е особено вярно, ако се стремите да скъсите ноктите си, казва Риана Фарби, маникюристка и директор на Omni Academy of Hair & Beauty. „Прекомерното пилене може да причини стрес и травма на нокътя, а в някои случаи и счупване и разцепване“, казва тя. Това обикновено се случва, ако ноктите ви са твърде дълги, за да започнете и ги пилите, за да ги подрежете, или ако имате особено агресивен грапав ръб, който се опитвате да премахнете.

РЕКЛАМА

Всъщност може да искате да включите подрязването на ноктите си в рутината си по-често, отколкото вече го правите. Според Healthline трябва да подрязвате ноктите си всяка седмица или две и по-често, ако забележите повреден или нацепен ръб. Това може да помогне за предпазване от кожни и гъбични инфекции, които понякога са свързани с врастнали нокти. Освен това може да предпази ноктите да станат чупливи и слаби.


Съвети за пилене на нокти: Подрежете ноктите си след баня или душ.

РЕКЛАМА
Съвети за пилене на нокти

Когато става въпрос за изрязване на ноктите ви преди домашен маникюр, времето е всичко. „Най-доброто време за изрязване на ноктите е след вана или душ, тъй като топлината и влагата ще помогнат за омекотяване на структурата на ноктите и ще помогнат за лесното изрязване“, казва Фарби. Тя отбелязва, че това е особено важно при подрязване на ноктите на краката, „които могат да станат по-дебели с възрастта .“


Съвети за пилене на нокти: Инвестирайте в качествена пила за нокти

Съвети за пилене на нокти

Както при всяко домашно разкрасително лечение, вие ще искате да закупите подходящите инструменти за занаята. За щастие, изборът на пила за нокти е доста лесен. Нещото номер едно, което ще искате да имате предвид, е зърнистостта или нивото на грубост на вашата пила. Колкото по-висок е зърната, толкова по-гладка и нежна е пилата. Според Sally Beauty грубите пили с песъчинка 80 до 100 са най-добри за акрилни нокти, средните пили с песъчинка около 180 са най-добри за връхчета, обвивки и нокти на краката, а фините пили с песъчинка 240 до 600 са най-добри за естествени нокти. Ултра фина пила с песъчинки от 600 до 2400 е най-подходяща за полиране и блясък на ноктите.


Вашият домашен маникюр трябва да отразява този, който бихте получили в салона.

Съвети за пилене на нокти

Сигурно сте забелязали, че всеки път, когато отидете в салона, те следват една и съща процедура. Е, така трябва да е и с домашния ви маникюр. Според Уилямс можете да постигнете мани в няколко прости стъпки.
Първо почистете ръцете и ноктите си. „Премахването на всякаква мръсотия и бактерии е от съществено значение не само за дълготрайността на маникюра, но и за хигиената и за да запазите ноктите си в безопасност“, казва тя. След това защипете, изпилете и полирайте ноктите си; това гарантира, че вашият лак ще прилепне правилно към нокътя. Трето, овлажнете ноктите си с масло за кожички. „Маслото за кожички ще ви помогне да гарантирате, че ноктите ви ще останат здрави и добре защитени“, казва Уилямс. Накрая нанесете основния лак, цветния лак и топ лака. Тя отбелязва, че може да се нуждаете от второ цветно покритие преди горния слой, в зависимост от консистенцията и оттенъка на лака.

Сега, след като знаете съветите, триковете и необходимите инструменти за домашен маникюр, ще бъдете на път да създадете такъв, който да съперничи на този в салона.

Детски пазар

📣Сайт за безплатни обяви за нови и използвани детски стоки!

Трябва да се прочете

Детски пазар

📣Сайт за безплатни обяви за нови и използвани детски стоки!

Подобни