Ако веждите ви изтъняват, никога не правете това, казват експертите

РЕКЛАМА

ОСВЕН ТОВА, КАК ДА ПОДДЪРЖИТЕ ВЕЖДИТЕ СИ ПЪЛНИ И МЛАДЕЖКИ С СТАРАНЕТО.

Жена си рисува вежди

Сигурно сте чували, че веждите са рамката на лицето. Благодарение на тяхната форма, дължина и цвят, вашите вежди могат да допълнят чертите ви и да подготвят сцената за зашеметяващ грим или грим „без грим“. Поддържането на перфектните вежди обаче може да бъде трудно – особено ако косата ви е оредяла. Ако случаят е такъв, не се страхувайте. Разговаряхме с експерти по веждите и трихолози (те изучават косата и скалпа), за да ви помогнем да запазите веждите си възможно най-пищни с възрастта. Прочетете, за да разберете какво не трябва да правите, ако веждите ви изтъняват.


Ако веждите ви изтъняват, избягвайте ламинирането на веждите.

РЕКЛАМА
Ако вламиниране на веждите.

Ако веждите ви изтъняват, избягвайте ламинирането на веждите.2
Ако има една естетична процедура, която превзе емисиите ни в социалните медии тази година, това е ламинирането на вежди, което според Allure е неинвазивен начин да изправите и изгладите веждите си. По време на този процес доставчик поставя космите ви на място, за да създаде по-плътен външен вид, който изглежда сякаш носите гел за вежди 24/7. Ефектът от ламинирането на веждите продължава около два месеца, което го прави изключително привлекателен, особено за тези с изтънени вежди.
За съжаление може да не е най-добрият ви вариант. „Ако целта е да възстановите растежа на собствените си вежди, тогава бих препоръчала да избягвате агресивни химикали като ламиниране на вежди“, казва Тифани Йънг, сертифициран трихолог и главен изпълнителен директор на Thin Hair Thick. „Някои разтвори използват същите химикали като разтвора за къдрене, който може да наруши естествения процес на растеж и да създаде възпаление на чувствителната кожа.“ Добавената сухота от процедурата също може да причини накъсване на косата.


Премахнете грубите ексфолианти от рутинната си грижа за кожата.

РЕКЛАМА
Премахнете грубите ексфолианти от рутинната си грижа за кожата.

В допълнение към процеса на ламиниране на вежди, важно е да се отбележи, че продуктите, които използвате в ежедневната си рутинна грижа за кожата, имат потенциал да увредят допълнително изтъняващите вежди. Джоуи Хийли, основател на Joey Healy Eyebrow Studio в Ню Йорк, предлага да се избягва всякакъв вид скраб или груб почистващ препарат, който има механичен ексфолиращ компонент. „Ако веждите ви вече са изтънели, това означава, че космите окапват по-бързо, отколкото би трябвало – и не искате да ги измествате повече“, обяснява той

Healy също така отбелязва, че ако използвате тези продукти, избягвайте зоната на веждите, така че да има по-малко триене в тази област.

РЕКЛАМА

Пропуснете домашните пинцети, кола маска и манипулации с конец.

Почистване на вежди с пинсета

Ако 90-те ни научиха на нещо, то е, че прекомерното скубане и кола маска на веждите може да причини трайни щети. „В повечето случаи е най-добре да посетите професионалист – особено защото не работите с толкова коса, колкото бихте искали да бъдете“, казва Хийли.

Той отбелязва, че ако имате нужда от поправка „направи си сам“, пинцетът е най-добрият вариант от трите. Най-добрият му съвет? Грешка от страната на предпазливостта. „Пощипването и подстригването при добра светлина е добре и не забравяйте, че по-малкото винаги е повече“, казва той. „Ако видите косъм, с който не сте сигурни какво да правите, не скубете.“

Но помислете дали да не посетите лично експерт по веждите, тъй като това ще им позволи да оценят формата на веждите и вида на косата ви, за да създадат план, който е съобразен с вашите нужди. По този начин можете да оставите това увеличително огледало в задното виждане.


Инвестирайте в продукти за укрепване на веждите.

Жена си рисува вежди

Най-доброто, което нашият екип от експерти ни каза е, че изтъняването на веждите може да бъде подобрено. Първо, ще искате да закупите серум за растеж, за да заздравите космите. Healy препоръчва такъв, който е без хормони, без парабени и пълен с пептиди, като Brow Renovation Serum на неговата марка.

За естествена алтернатива, Young предлага да покриете веждите с тънък слой рициново масло. „Рициновото масло е естествено производно на рициновите зърна и съдържа мастната киселина, рицинолеинова киселина, която веждите обичат“, казва тя. Възобновяването на младите нотки може да отнеме до осем седмици, но маслото може временно да напълни косъма, за да направи веждите да изглеждат по-пълни.

Ако се интересувате от по-козметичен подход, има начини да подобрите играта си с грим, за да създадете по-пухкави вежди. „Добрият оцветен гел също е важен“, казва Хили. „Оцветените гелове ще ви помогнат, като подчертаят всяка малка коса, дори ако е светла. Също така ще помогнат, като добавят повече текстура и ги правят да изглеждат по-пълни.“

Детски пазар

📣Сайт за безплатни обяви за нови и използвани детски стоки!

Трябва да се прочете

Детски пазар

📣Сайт за безплатни обяви за нови и използвани детски стоки!

Подобни