6 Начина, по които съсипвате веждите си, предупреждават експерти

РЕКЛАМА

МОЖЕ ДА ПРАВИТЕ НЕЩА, КОИТО СЪСИПВАТ ВЕЖДИТЕ ВИ, БЕЗ ДОРИ ДА ОСЪЗНАВАТЕ

Жена показва веждите си

Всеки, който е живял през 90-те, знае колко трудно е да върнеш живота на тънките вежди след прекомерно изщипване и скубане. Но въпреки че пухкавите вежди са на мода, все още може да съсипете веждите си несъзнателно. Време е да оставите пинсетите, да потърсите професионална помощ и може би дори да отмените този час за микроблейдинг. Прочетете, за да разберете какво според експертите съсипва тайно веждите ви и как можете да ги приведете във форма.

Прекалено скубане

Жена

Една от най-големите грешки, които можете да направите, е да се отървете от твърде много косми по веждите, защото в даден момент те може да не се върнат. Съоснователят на серума за лечение на коса NUELE Кристин Мартей-Окола, доктор по медицина, обяснява, че прекомерното щипене, кола маска или лазерна епилация може да причини постоянна загуба на коса. „Едно нещо, което хората често не вземат предвид, е, че може да искат обратно космите на веждите си в определен момент“, казва Марти-Окола. „Непрекъснатото скубане на косата кара космените фоликули да изпитват микро-наранявания, което води до микро-възпаления, болка и с времето няма да пораснат косми от зоните, които са били „прекалено скубани“.“
Може би не можете да помогнете, освен да пинете между срещите или всеки път, когато правите собствените си вежди, получавате малко контрол. Но когато прекалявате с пинсетите, е лесно случайно да причините петна или изтъняване на веждите. Британи Ло, гримьор и основател на Beia Beauty, обяснява, че след като космите на веждите бъдат издърпани, „можете да ги запълните с молив за вежди, но в крайна сметка трябва да изчакате поне няколко седмици, за да пораснат отново и е по-трудно да напълнете ги, когато са много тънки.“ Дори и да е изкушаващо, опитайте се да не щипнете твърде много.

РЕКЛАМА

Твърде много молив

Жена си слага молив на веждите

Когато рисувате веждите си с молив е важно е да сте нежни. Когато нанасяте молив или друг продукт върху веждите се, важно е да сте нежни, за да не дърпате космите, което може да ги накара да се счупят.


Използване на вредни продукти.

Жена показва веждите си

Тери Брайънт, гримьор на знаменитости и основател на GUIDE BEAUTY, се съгласява, че използването на грешен вид грим върху веждите може да причини проблеми. „Натискането и дърпането може да увреди космените фоликули и да причини падане“, казва Брайънт. „Важно е да изберете качествени продукти за вежди, които са добре пигментирани и могат да се нанасят с лека ръка.“ Може да е лесно да вземете кафяв гел или молив от аптеката, но се уверете, че продуктът не е прекалено груб към космите.

РЕКЛАМА

Не търсите професионална помощ.

Жена с пинсета за вежди

Ако винаги сте правили веждите си сами, може би е време да потърсите професионална помощ. „За да поддържате веждите си във форма, винаги е най-добре да отидете при професионалист“, казва Брайънт. По-лесно е някой с различна позиция да оформи веждите ви. Брайънт обяснява, че проблемът е загубата на перспектива, докато гледате в увеличително огледало и се опитвате да свиете собствените си вежди. „Когато сте твърде близо, е трудно да прецените кои косми трябва да останат и кои да изчезнат, така че е лесно да прекалите“, предупреждава Брайънт. „Необходими са само няколко скубани косъма, за да промениш формата си.“ Всеки, който е прекарал твърде много време пред огледалото за гримиране, знае, че е необходим само момент, за да направите веждите неузнаваеми.
Но се уверете, че не си уговаряте срещата веднага след скубането, казва Брайънт. „Дайте време на веждите си да се възстановят. Колкото и да е трудно, най-добре е да оставите веждите няколко месеца, преди да отидете при професионалист, за да ги върне във форма.“


Микроблейдинг

Микроблейдинг

Микроблейдингът може да бъде изкушаващ, ако чувствате, че сте развалили веждите си. Като си татуирате веждите отново, те ще изглеждат перфектни всеки ден. Но Martey-Ochola предупреждава, че процесът „причинява микро-ожулвания в областта на веждите и в продължение на месеци пространствата, които биха имали космени фоликули, сега са пълни с боя.“ След като решите да израснете отново веждите си, може да е трудно, ако космените фоликули са повредени.

РЕКЛАМА

Подхранете веждите си със серум

Ако чувствате, че сте развалили веждите си с прекомерно изпипване, пак можете да ги върнете към нормалното. Ло съветва да използвате серум за мигли, за да укрепите космите и да ги накарате да изглеждат отново плътни.
Martey-Ochola предлага да оставите веждите да се върнат естествено и да използвате серум за вежди на NUELE, „за да осигурите на фоликулите и кожата на веждите антиоксиданти, витамини, минерали, хранителни вещества и овлажнители, които са полезни за космите на веждите.“ Серумът за вежди помага за сгъстяване на косата и ги прави по-послушни и меки.

Детски пазар

📣Сайт за безплатни обяви за нови и използвани детски стоки!

Трябва да се прочете

Детски пазар

📣Сайт за безплатни обяви за нови и използвани детски стоки!

Подобни