Салата с авокадо: 3 необичайни рецепти

Ярките цветни салати заемат почетно място на празничната трапеза, но и са и изключително здравословна храна за ежедневието ни. В нашата селекция ще намерите рецепти, които са обединени от един здравословен плод – авокадо. Съчетава се добре с риба, сирене и зеленчуци.

Салата с авокадо.

Гръцка салата със сурово авокадо

  • Авокадо 1 бр
  • Маруля 5 листа
  • Домати 100гр
  • Кашкавал 100гр
  • Зехтин 3 с.л
  • Лайм 0,5 бр
  • Маслини 1 кутия (200 мл)
  • Дресинг – лимонов сок + зехтин + сол + черен пипер.

Салатата накъсваме на ситно с ръце, останалите съставки нарязваме на кубчета. След това смесете зеленчуците, сиренето и листата от маруля в купа, подправете и салатата е готова за консумация. Готово! Приятен апетит!


Салата с авокадо: „Снежен хълм“

РЕКЛАМА

Подходяща за менюто ни през зимата.

  • Авокадо 100гр
  • Сьомга 100гр
  • Ориз 100гр
  • Извара 50гр
  • Майонеза 10 гр
  • Пармезан 20гр

Сварете ориза за 20 минути, след това охладете. Нарежете рибата и авокадото на малки кубчета.

Подреждаме салатата върху плоска чиния на слоеве:

  • риба
  • ориз + майонеза
  • авокадо
  • извара + майонеза
  • настъргано сирене

След като подредите салата на слоеве,я поставете в хладилника за няколко часа. Готово! Приятен апетит!


РЕКЛАМА

Плодови салати: 3 бързи и много прости рецепти


Салата с домати и печено авокадо

  • Домати 10 бр
  • Авокадо 4 бр
  • Зехтин 40гр
  • Лимони 2 бр
  • Червен лук 1 бр
  • шепа кедрови ядки
  • Твърдо сирене 120 гр
  1. Подгответе зеленчуците – доматите нарежете на 4 части, авокадото разрежете по дължина на две части, извадете костилката.
  2. Поставете половинките авокадо върху тава за печене с разреза надолу и ги полейте със зехтин (2 с.л.), лимонов сок, изстискан от 1 плод, сол + черен пипер. Поставяме в предварително загрята до 180 градуса фурна. Когато авокадото покафенее се изважда.
  3. Прехвърлете авокадото в чиния и отгоре наредете доматите.
  4. В купа се смесват лимонов сок, червен лук, нарязан на полукръгчета, зехтин, сол + черен пипер.
  5. Поставете лука между половинките авокадо. Отгоре се залива с останалата смес от сок и олио.
  6. Накрая поръсете с настърган кашкавал и ядки. Готово! Приятен апетит!


Трябва да се прочете

Подобни