

Това е специалитет на хотелските турски готвачи, за който винаги има дълги опашки и наистина не е трудно да го повторите у дома


Сьомгата в деликатен кремообразен сос на тиган е идеална както за ежедневна вечеря, така и за празничен празник. Почти никой досега не е приготвял риба по тази рецепта. Това е специалитет на хотелските турски готвачи, за който винаги има дълги опашки и наистина не е трудно да го повторите у дома.
Продукти:
- 4 Парчета сьомга.
- Сол.
- Черен пипер.
- Чили.
- 4 Скилидки чесън.
- По половин червена капия и жълта капия.
- Броколи.
- Сметана.
- Брашно.


Загрейте олиото в тиган и запържете първо ситно нарязания чесън. След минута сложете рибата в тигана и запържете до златисто кафяво от двете страни.


Отново нарежете малко чесън в тигана и сега запържете кубчетата чушка в чесново масло. След минута сипете 1,5 супени лъжици брашно към чушката.
Пържете, като разбърквате, докато сместа придобие приятен кафяв оттенък и залейте с 400 милилитра вода, след което налейте 200 милилитра сметана. Разпределяме броколите в соса, добавяме сол, черен пипер, къри, червен пипер, чили на вкус. Върнете сьомгата в тигана и я задушете под капака.