Посетителите на ресторанти и кафенета дори нямат представа какви процеси протичат в тяхната кухня, за да може сервитьорът да донесе красиво и вкусно ястие на масата. Много хора смятат, че готвачите нямат живот, а приказка. Стоите близо до храна цял ден и ако огладнеете, винаги можете да си приготвите такова бомбардиращо ястие, за което обикновен човек ще трябва да плати много пари.
Но храната за посетителите и собствената храна са напълно различни неща и често готвачът просто няма време да седне и да яде на спокойствие. Честно казано, това не е най-неприятното нещо в тази трудна професия.
Понякога всичко се пържи на скара наведнъж, просто защото има толкова много поръчки.


Хапването на главния готвач. На работа трябва не можете да ядете деликатеси, а това, което ви попадне под ръка.


Първата поръчка за деня, която трябва да бъде изпълнена за максимум 30 минути.


Ето какво при какви условия всъщност ядат готвачите на работа.


„Работя в промишлена пекарна. Наскоро нашият 160-литров миксер се развали и направих това, за което мечтаех, откакто дойдох тук за първи път на работа.“


„Направих всички тези мъфини. И имам още много работа. По принцип съм човека – десерт.“


„Работя в отворена кухня и днес донесох нова маска със себе си. Посетителите ще я харесат.”


„Кой друг използва този хак за яйчена салата?“


„Само вижте този тънък морков. Направих му обувки.“


„Когато един от вашите готвачи се появи по този начин, това не може да е лоша промяна.“


Тук има 10-15 кг полуизгнила зеленина, от която трябва да изберете нещо сносно.


„Красиво? Е, да, само че днес трябва да направя още няколко дузини от тези тави.“


„Това, което радва окото и душата. Специално отделих половин ден и най-накрая почистих мивката.”


Фурната беше изключена за през нощта, но те забравиха да извадят пицата. Ето и резултата.


Една вечер сготвихме 260 ястия. И всичко е за вкъщи.


„Съпругът ми е готвач. Това е, което той готви вкъщи.”

