Кой от нас не обича да посещава ресторант или кафене и да опита ново вкусно ястие? Експериментите на съвременните готвачи обаче не свършват с използването на нови рецепти. Напоследък ресторантьорите обръщат много внимание на сервирането на ястия. В края на краищата това им помага да се отличават от конкуренцията. Благодарение на този подход много интересни и необичайни неща очакват клиентите в някои заведения. Факт е, че сервирането на някои ястия изглежда толкова креативно, че е просто страшно да се доближите до тях. Но хората, които обичат всичко необичайно и експериментално, това изобщо не плаши. Те възприемат такава храна като предизвикателство, както и възможност леко да разширят кулинарните си хоризонти.
От Чушка за вас сме събрали няколко странни и доста забавни идеи от ресторанти и кафета, които са решили, че може и да не ползват чинии. Приятно гледане!
Морски дарове в кутия за риболовни принадлежности. Звучи като страхотна идея, но защо капакът е толкова мръсен. Наистина ли просто изхвърлиха оборудването и хвърлиха храната там?


В това заведение кафето се сервира в чаша за еднократна употреба, но основното ястие се сервира в чаша за кафе. Интересен подход.


Когато завърших ястието напълно, разбрах, че вместо чинии в този бар използват стари плочи


Чудя се дали трябва да има ястие точно с тези пръчици, от които виси сьомгата?


Чери домати с моцарела и песто, поднесени в плато от парче дърво. Този ресторант изглежда цени простотата и близостта до природата.


Готино сервиране на царевица, за което готвачът сигурно се е вдъхновил от проточил се ремонт


Може да изглежда, че тук са сервирали царевица в хляб, но всъщност това е истинска животинска кост, разрязана на две. И да, уточних, че не е за еднократна употреба.


Закуската в моя хотел се сервира на скала. Сега е лято и заради жегата всичко малко се е стопило.


Обичате ли да карате скейтборд, обичате ли да ядете от него?


Картонът е много функционално нещо. Например в това кафене се използва вместо чинии.


В днешно време малко хора ще бъдат изненадани от дървени плочи, независимо дали са направени от камък.


Изглежда, че камъните наистина управляват. В този ресторант те бяха използвани като подложка за масло и сол.


Тази храна изглежда като модерна скулптура. Жалко, че почти цялото сирене изтече от сандвича.


Лучени кръгчета върху фуния. Надявам се, че нито един Тенекиен човек не е пострадал при приготвянето на това ястие.


Пастата е покрита със стърготини от трюфел, но не изглежда никак апетитно. Изглежда, че хлябът в кожена чанта има за цел да разведри цялостното впечатление.


Крокети, сервирани в дървена кутия, пълна с камъни. Просто се чудите какво е ръководило хората, създали този шедьовър?


Сервирането на дъска за рязане изобщо не ме притесняваше. Но масата с големи дупки, през които всичко постоянно падаше, просто вбесяваше.


Това ястие изглежда толкова страховито, сякаш ще е последното ядене, което ще ям.

