Сандвичите присъстват вероятно във всяка кухня на света. И не си мислете, че сандвичите се изчерпват само с хляб, кашкавал и шунка. Полето за творчество тук е неограничено и има много възможности за различни вариантиКласически клуб сандвич – националната американска закуска. Пълнежът и формата могат да бъдат всякакви и дори хлябът може да се замени или да се направи сандвич без хляб. Да, и това се случва!
От Чушка събрахме селекция от най-популярните и вкусни сандвичи от цял свят. Бъдете внимателни, вероятността да почувствате глад, при гледането на снимките е голяма!
Класически клуб сандвич – националната американска закуска


Друг легендарен класически американски сандвич е рубен сандвич. Основни съставки: ръжен хляб, телешка сол, сирене и кисело зеле.


Сандвичът с пастърма е изобретен от румънски евреи, емигрирали в САЩ. За него месото се маринова по специален начин.


Сандвич „Муфулета“, приготвен върху сицилиански кръгъл хляб. Пълнежът също е истински италиански: маслини, шунка и сирене.


Сандвичите Трамецини се появяват в Торино през 1925 г. и не са загубили популярността си днес.


Сандвич с шунка и сирене в багета е популярен в много европейски страни.


А дължината на една багета може да зависи само от това колко е гладен човек.


Един обикновен хотдог може лесно да се превърне в гурме сандвич, като замените колбаса с прошуто, горчицата с моцарела, а зелето с рукола.


Американски сандвич с яйца за закуска. Не забравяйте и бекона!


Тук не са чували за здравословна храна, но пък правят такива невероятни сандвичи с печено пиле и бекон


Още един сандвич за закуска: с бъркани яйца и наденица, и всичко това е обилно поръсено с лук


Изненадващо, това е традиционен японски сандвич с говеждо Вагю. Всяко друго говеждо обаче ще свърши работа.


За някой е достатъчно да изпържи крутони със сирене


Не само хляб: в сандвича той може да се замени с нещо друго, например вафли


Сандвич със сирене с бекон и чушки халапеньо


Кой каза, че вегетарианският сандвич не може да бъде вкусен?


А за десерт сандвич със сладолед и ядково масло върху бананов хляб


Няма ограничение за съвършенство, защото всеки може да практикува изкуството да прави сандвичи

